23 Mayıs 2007 00:00

İzmir Büyükşehir’de grev kararı

DİSK Genel-İş üyesi Büyükşehir Belediyesi işçileri, grev kararını astılar. Büyükşehir Belediyesinin önünde toplanan yaklaşık 1000 işçi, tıkanan TİS görüşmelerinde istedikleri maddeler geçinceye kadar eylemleri arttırarak sürdüreceklerini dile getirdiler.

Paylaş

DİSK Genel-İş üyesi Büyükşehir Belediyesi işçileri, grev kararını astılar.
Büyükşehir Belediyesinin önünde toplanan yaklaşık 1000 işçi, tıkanan TİS görüşmelerinde istedikleri maddeler geçinceye kadar eylemleri arttırarak sürdüreceklerini dile getirdiler. Belediyeye grev kararının asılması eylemine DİSK’e bağlı sendika yöneticileri’nin yanı sıra, Belediye-İş ve KESK üyesi sendikaların yöneticileri, EMEP, ÖDP, SDP, İHD yöneticileri de destek verdiler.
“İnsanca Yaşanabilir toplu sözleşme” pankartının ve “İş-ekmek-özgürlük”, “4-b aldatmacasına hayır”, “İnsanca bir yaşam istiyoruz” dövizlerinin taşındığı eylemde konuşan Genel-İş 1 No’lu Şube Başkanı Saim Geylani,14 Aralık 2006 tarihinde başlayan TİS görüşmelerinin 51 maddede anlaşma sağlanmasına rağmen kalan 16 madde için tıkandığı bilgisini verdi. Arabulucu süreci ile birlikte uyuşmazlık tutanağının tutulduğunu ve grev kararı alındığını belirten Geylani, açlık sınırının altında yaşayan İZELMAN işçilerinin emeklerinin karşılığını almak istediklerini söyledi. İşçilerin haklarını istediklerinde her zaman “Size verirsek İZELMAN batar” diye yanıt verildiğini aktaran Geylani, “Biz artık bunlara inanmıyoruz. Ücretlerimiz emeğimizi karşılamıyor. 3-4 ayrı ücret politikası var. Aynı işi yapan işçiler arasında ayrım yapılıyor” diye konuştu. Geylani TİS’de istediklerini alana kadar sakal bırakma eylemi de yapacaklarını söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Volum’da işçi kıyımı

SONRAKİ HABER

Kamu Sen eylül dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...