23 Mayıs 2007 00:00

Emekli Orgeneral Edip Başer: Görevden alınma şekli beni üzdü

Terörle Mücadele Özel Temcilcisi emekli Orgeneral Edip Başer, görevden alınma şeklinin kendisini çok üzdüğünü belirterek, “Görevin sonlanması değil, sonlanma şekli benim için sürpriz oldu” dedi.

Paylaş

Terörle Mücadele Özel Temcilcisi emekli Orgeneral Edip Başer, görevden alınma şeklinin kendisini çok üzdüğünü belirterek, “Görevin sonlanması değil, sonlanma şekli benim için sürpriz oldu” dedi.
Terörle Mücadele Özel Temsilciliği görevinden alınan emekli Orgeneral Edip Başer, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü olduğu Yeditepe Üniversitesi’nde bir basın toplantısı düzenledi.
“Özel temsilcilik hiçbir şey başaramadı demek haksızlık olur” diyen Başer, özel temsilciliğin mümkün olduğu kadar ilerleyebildiğini söyledi. Çalışmalarının devletin tüm kurumlarıyla işbirliği içersinde yürütüldüğünü belirten Başer, “Eğer bu mekanizmada bir şey başarılamadıysa tüm sorumluluk bana aittir” dedi.
‘Gerekçeleri kabul etmiyorum’
Başer, görevden alınma şeklinin kendisini çok üzdüğünü belirterek, “Görevden alınma gerekçelerimi kabul etmem mümkün değil. Tarih gerçekleri mutlaka not edecektir” diye konuştu. “Ayrılmam için uygun noktaya geldiğimi düşünmemiştim” diyen Başer, görevin sonlanması değil, sonlanma şeklinin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.
‘Gül’le aynı düşünceydik’
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın da kendisiyle aynı düşünce sahip olduğunu altını çizen Başer, “Gül, açılım sağlanamazsa işlevsiz kalacağımızı kabul etmişti” diye konuştu. Görevden almanın Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt’ın bilgisi dışında gerçekleştiğini belirten Edip Başer, “Siyasi iradenin ne kadar destek verdiğini vicdanlarına bırakıyorum” dedi.
ABD’nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Joseph Ralston’a mail göndererek, görevden alınma konusunda bilgi verdiğini belirten Başer, Ralston’ın da görevi sonlandırma niyetini kendisine aktardığını dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Başer yalnız bırakılmadı

SONRAKİ HABER

Büyükanıt: Ben atamadım değerlendirme bende kalsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...