23 Mayıs 2007 00:00

ÖSS yaklaşırken sınıflar boşalıyor

Lise son sınıf öğrencileri için büyük önem taşıyan Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) yaklaşık 1 ay kala sınıflar boşalmaya başladı.

Paylaş

Lise son sınıf öğrencileri için büyük önem taşıyan Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) yaklaşık 1 ay kala sınıflar boşalmaya başladı.
Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, 17 Haziran’da yapılacak ÖSS için öğrencilerin farklı bir tempoya girdiğini, bazılarının raporlarla birlikte 1 ay okula gelmeyerek ders çalıştığını söyledi.
Bu şekilde izin alan öğrencilerin hepsinin ders çalışmadığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti: “Arkadaşları gelmiyor diye onlar da son haftalarda okulu bırakıyor. Bazıları devamsızlık ve rapor haklarını kullanarak okula gelmiyor, ancak sivil kıyafeti ile okulun önünden ayrılmıyor. Çocukların okuldan uzaklaşmak suretiyle başarılı olmaları çok zor. Hava şartlarının da etkisiyle okula gelmeyen çocuk, gündüzleri evine kapanıp ders çalışamaz. Eğitim döneminin son haftalarında işlenen derslerden soru çıkacağını söylesek de inandıramıyoruz. Dershanelerde bu eksiklerini kapatacağını düşünen öğrenciler sınıfları boşaltıyor.”
Yapısal değişiklik gerekli
Doktorlara verilen talimatlar ile öğrencilerin sınıfları boşaltmasının önlenemeyeceğini vurgulayan Şahin, “Bu, yapısal değişikliklerle olabilir. Öncelikle üniversite sınav sistemi ile okuldaki müfredatın örtüşmesi gerekiyor. Aksi takdirde öğrencileri sınıflarda tutmak kolay olmaz” diye konuştu.
Öğrencilerin sınava yaklaşık 1 ay kala okulu bıraktığını, sınıflarda öğrenci bulabilmenin zorlaştığını belirten lise müdürleri de lise son sınıflarda öğretmenlerin birkaç kişiye ders anlattığını söylediler.
Öğrencilerin devamsızlık ve rapor gibi kendilerine tanınan bazı hakları kullandığını belirten öğretmenler, bu durumun, öğrencilerin aleyhine olduğunu kaydettiler.
2 milyonu buldu
Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer ise, ÖSS ve OKS sınavlarının yaklaşmasıyla yaklaşık 2 milyon öğrencinin rapor alarak okula gitmediğini bildirdi.
Dinçer dün yaptığı yazılı açıklamada, eğitim sisteminin sınavlara endekslendiğini, bu yüzden öğrencilerin okula gitmek yerine dersaneye gittiğini belirtti. Sistemin sınavlarda yararlanılabilecek bilgilerin öğrettiğini, bunun eleştirel düşünme ve yorumlama yetisinin kazandırılmasını da engellediğini kaydeden Dinçer, “okulların ÖSS ve OKS öncesinde boşalmasının gösterdiği de asıl olarak eğitim sisteminin bu halidir” dedi. Açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’in okul başarı puanını sınavda önemli hale getirdiğini ve hekimlere rapor vermemeleri için telkinde bulunduğunu aktaran Dinçer, okullarda artan şiddet olaylarını güvenliği arttırarak çözmeye çalışan MEB’in, sorunun çözümüne yaklaşımının yüzeysel ve gerçekçi olmadığını söyledi.
1 milyon 200 bin ilköğretim ve 800 bin lise son sınıf öğrencisinin rapor alarak okula gitmediğini dile getiren Dinçer, eğitim sisteminin daha nitelikli hale getirilmesi için sınavların kaldırılmasını, yerine öğrencilerin bilgi-beceri ve eğilimlerin geliştirmeye yönelik bir sistem getirilmesini istedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Orda bir okul var uzakta

SONRAKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...