23 Mayıs 2007 00:00

Ankara’daki gözaltılar protesto edildi

Ankara’da, Alınteri gazetesi okurlarına yönelik operasyon protesto edildi.Operasyona tepki gösteren aileler ve Alınteri gazetesi çalışanları, önceki akşam İnsan Hakları Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticileri ile birlikte açıklama yaptılar.

Paylaş

Ankara’da, Alınteri gazetesi okurlarına yönelik operasyon protesto edildi.
Operasyona tepki gösteren aileler ve Alınteri gazetesi çalışanları, önceki akşam İnsan Hakları Derneği ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) yöneticileri ile birlikte açıklama yaptılar. Açıklamada, “Devlet, işçi ve emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’ı halen bir ‘terör’ olayı olarak gördüğünü ve lanse etmeye çalıştığını açıkça ortaya koymuştur” görüşüne yer verildi.
Serbest bırakılsınlar çağrısı
Alınteri okurlarına yönelik operasyon, İstanbul’da da protesto edildi. Taksim Tramvay Durağı’nda basın açıklaması yapan Alınteri ve Devrimci Proleter Gençlik, Alınteri okurlarının serbest bırakılmasını istedi. Grup adına basın açıklaması metnini okuyan Alınteri Yazı İşleri Müdürü Cihan Sedefoğlu, işçi sınıfının mücadele aygıtlarının ilk defa yasadışı ilan edilmediğini, uyduruk gerekçelerle devrimcilerin tutuklandığını söyledi.
Ne olmuştu
Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, önceki sabah Alınteri Gazetesi Ankara Temsilcisi Sami Gök ve Eğitim Emekçileri Derneği Başkanı Sefa Akdemir’in de aralarında bulunduğu 12 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyona gerekçe olarak, savcılığın “1 Mayıs’ta yasadışı slogan atıldığına dair arama ve gözaltı kararı” gerekçe gösterilmişti.
YÖGEH’liler tutuklandı
Öte yandan geçtiğimiz günlerde evlerine baskın yapılarak gözaltına alınan 6 üniversite öğrencisi, önceki gün çıkarıldıkları mahkemede tutuklandılar. Tutuklanan Burhan Kurtuluş, Salva Şik, Veysel Boğa, Enver Güngör, Serdar Güneş, Serkan Kurt adlı öğrenciler, “YÖGEH’in çalışmalarına katılmak” suçlamasıyla gözaltına alınmışlardı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gölbaşı’nda yıkım gerginliği

SONRAKİ HABER

JİTEM’ci çavuş yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...