24 Mayıs 2007 00:00

Balıktan sucuk da yapıldı!

Karadenizlilerin, denizin en büyük nimeti balıktan binbir çeşit yemek yaptığı meşhurdur. Şimdi de balığın sucuğu yapıldı. Ancak bunun mucidi Mersin'den çıktı.

Paylaş

Karadenizlilerin, denizin en büyük nimeti balıktan binbir çeşit yemek yaptığı meşhurdur. Şimdi de balığın sucuğu yapıldı. Ancak bunun mucidi Mersin'den çıktı. Mersinli balıkçı, şimdilik özel müşterilerine sattığı ve beğenildiğini belirttiği "balık sucuğu"nda seri üretime geçmek için, TSE belgesi almaya çalışıyor.
Mersinli balıkçı Ömer Faruk Polat, kalp hastalığından kolesterole, şekerden astıma kadar birçok hastalığa iyi geldiği bilimsel açıdan kanıtlanmış olan balığın, Türkiye'de çok düşük miktarda tüketildiğini ifade ederek buna dikkati çekmek ve satışı artırmak amacıyla "balık sucuğu" ürettiğini söyledi.
Nasıl üretiliyor?
Balık sucuğu yapımında, havyarın yanı sıra karabiber, kimyon ve sarımsak gibi et sucuğunda bulunan tüm baharatlar kullanılıyor. Öncelikle balığın pul ve kılçıkları ayıklanıyor, eti kıyma haline getiriliyor. Baharatlarla karıştırılıyor ve et sucuklarında olduğu gibi karışım bağırsağa yerleştirilip kurumaya bırakılıyor.
Balık sucuğu tüketilmeye başlamadan önce, kuruması için gölgede yaklaşık 20 gün bekletiliyor. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

SONRAKİ HABER

Nasırı makasla kesmeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa