24 Mayıs 2007 00:00

Kızıltepe Festivali başlıyor

Kızıltepe 3. Kültür ve Sanat Festivali 25 Mayıs’ta başlayacak. 27 Mayıs’a kadar sürecek olan festivalin bu yılki teması; “Dilimiz Onurumuzdur, Çocuklar Geleceğimiz – Zıman Hebûna Me Ye, Zarok Pêşeroja Me Ye.” Üç gün sürecek olan festivalde 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz da unutulmadı

Paylaş

Kızıltepe 3. Kültür ve Sanat Festivali 25 Mayıs’ta başlayacak. 27 Mayıs’a kadar sürecek olan festivalin bu yılki teması; “Dilimiz Onurumuzdur, Çocuklar Geleceğimiz – Zıman Hebûna Me Ye, Zarok Pêşeroja Me Ye.” Üç gün sürecek olan festivalde 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz da unutulmadı. Uğur Kaymaz Çocuk Etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek olan çocuklar için resim, heykel, yüz boyama, ritim atölyeleri, tiyatro, öykü anlatımı ve yarışmalar, palyaço gösterimleri gerçekleşecek.
Onurumuza sahip çıkacağız
DTP’li Kızıltepe Belediye Başkanı Cihan Sincar, festival öncesi Mardin’de bulunan demokratik kitle örgütlerini ziyaret ederek festivale davet etmişti. Festival öncesi açıklama yapan Sincar, insanların kendi kültürüne, diline ve onuruna sahip çıkması gerektiğini belirtti. Sincar, festivalin bu yılki teması olan “Dilimiz onurumuzdur ve çocuklarımız da geleceğimizdir” sözlerine vurgu yaptı. Belediye olarak insanların dillerine, kültürlerine ve sanatlarına sahip çıkması için çaba gösterdiklerini ifade eden Sincar, başta Kızıltepe halkı olmak üzere herkesi festivale sahip çıkmaya çağırdı. At Koşusu ile başlayacak olan festivalde, çeşitli sergilerin yanı sıra dengbejler divanı da yapılacak. Ayrıca festival kapsamında, “Türkiye Siyaseti ve Kürt Sorununun Çözüm Yolları”, “Kadın ve Siyaset” ve “Dil ve Toplum” adlı paneller de gerçekleşecek. Konserlerin de olacağı festivalde tanınmış Kürt ses sanatçılarından Aynur Doğan, Rojda, Koma Rewşen, Xêro Ebbas sevenleriyle buluşacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Gençlik Günleri’nden akılda kalan

SONRAKİ HABER

Kadınlar öykülere yaratıcılıklarını ekledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...