24 Mayıs 2007 00:00

Danone işçisine halk desteği

Tek Gıda-İş üyesi Danone işçilerinin, örgütlenme faaliyetini engelleyen patrona karşı başlattıkları imza kampanyası sona erdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kampanyada toplanan imzalar Fransa’da bulunan Danone Genel Müdürlüğü’ne gönderilecek.

Paylaş

Tek Gıda-İş üyesi Danone işçilerinin, örgütlenme faaliyetini engelleyen patrona karşı başlattıkları imza kampanyası sona erdi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği kampanyada toplanan imzalar Fransa’da bulunan Danone Genel Müdürlüğü’ne gönderilecek. Sendikalaşma nedeniyle işten atılan 13 işçinin geri alınmasını isteyen işçiler, sendikalı olarak çalışmak istiyorlar.
Taksim, Bakırköy, Paşabahçe ve Maltepe Meydanı’nda açılan imza standlarında, “İşçilerin sendikalaşma hakkının engellenmesini kınıyor, bu mücadelenin her eylemlilik süreçlerini destekliyor ve sahip çıkıyoruz. Çünkü biz birbirimize lazımız” başlığıyla onbinlerce imza toplandı. Danone işçileri, toplanan imzaların dikkate alınmaması durumunda üretimden gelen güçlerini kullanacaklarını ifade ettiler. Tek Gıda-İş Sendikası Teşkilatlandırma Sekreteri Göksel Şengün, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda tüm yurtta büyük eylemler gerçekleştireceklerini söyledi. Şengün “Bütün örgütsüz işyerleri bizi seyrediyor. Bizim Danone’de başarısızlık gibi bir şansımız yok. Ne bedeli olursa olsun bunu başaracağız. Danone patronları üretim yapacaksa sendikalı olarak çalışacaklar. Başka bir seçenek yok” diye konuştu.
Maltepe Atatürk Cadde si’nde imza standı açan Tek Gıda-İş 4 Nol’u Şubesi de imzalarını genel merkeze gönderdi. Şube Başkanı Aslan Şirin, Donone’nin bulunduğu bütün yerlerde, sendikal çalışmanın olduğunu ve imza kampanyasının gerçekleştirildiğini belirterek, örgütlü mücadeleyle kazanacaklarını dile getirdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Direnişteki işçi şubeye tepkili

SONRAKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...