24 Mayıs 2007 00:00

Koşuyolu’nun failleri dokuz aydır meçhul!

Diyarbakır’da 12 Eylül 2006 tarihinde Koşuyolu Parkı’nda 7’si çocuk 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın üzerinden 9 ay geçmesine rağmen katliamın sorumlularına ilişkin bugüne kadar bir gelişme kaydedilmedi.

Paylaş

Diyarbakır’da 12 Eylül 2006 tarihinde Koşuyolu Parkı’nda 7’si çocuk 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamanın üzerinden 9 ay geçmesine rağmen katliamın sorumlularına ilişkin bugüne kadar bir gelişme kaydedilmedi. Patlamada eşi Vahide Demir ile çocukları Evin, Zilan, Şilan ve Mizgin’i kaybeden acılı baba Mehmet Demir, olayın üzerinden 9 ay geçtiğini ancak faillerin henüz bulunmadığını söyledi. Demir AHİM’e başvuracağını da söyledi.
‘Barış ve Hebun korkuyor’
Katliamın ardından hayatta kalan çocukları Barış ve Hebun ile birlikte yaşayan baba Demir, çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu söyledi. Oğlu Barış’ın patlamanın ardından sağ ayağının bilekten kesildiğini, haftalarca Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gördüğünü anlatan baba Demir, “Barış sürekli annesi ile kardeşlerini rüyasında sayıklıyor. Oğlumun psikolojisi çok kötü. Kardeşlerini kaybettikten sonra çocuklardan, insanlardan uzak duruyor. Polis aracı gördüğü zaman da korkuyor” diye konuştu.
Katliamdan önce batı illerinde mevsimlik işçilik yaparak ailesini geçindirmeye çalıştığını söyleyen Mehmet Demir, “Ancak şu an işe gidemiyorum. Barış benden ayrılmak istemiyor, nereye gitsem hep yanımda götürmek zorunda kalıyorum. Zor şartlar altında yaşıyorum, maddi olarak çok zorlanıyorum” dedi. Annesiyle birlikte Diyarbakır’a gitmeyen ve bu nedenle ölümden kurtulan Hebun’un derslerinde başarısız olduğunu kaydeden baba Demir, “Hebun’un da psikolojisi bozuldu. 7’nci sınıfı okuyor, ancak öğretmenleri sürekli beni çağırıyor” dedi.
‘Failler neden bulunmuyor?’
“Bu katliamın kimler tarafından yapıldığını herkes biliyor, bu gruplar Hrant Dink cinayetini de gerçekleştirdi” diyen Demir, devletin Hrant Dink cinayetini ortaya çıkardığını belirterek, 11 kişinin ölümüyle sonuçlanan Koşuyolu’ndaki patlamayı da 9 ay geçmesine rağmen henüz ortaya çıkarmadığına dikkat çekti. Olaydan bir hafta sonra İHD Diyarbakır Şubesi’ne hukuki yardım talebinde bulunduğunu ifade eden Demir, “Türkiye’de sonuç çıksa da çıkmasa da AHİM’e başvuracağım” diye konuştu.
Diyarbakır’ın Bağlar Beldesi’nde bulunan Koşuyolu Parkı’nda 12 Eylül 2006 tarihinde ‘su termosunun içine konan bomba düzeneği’ ile gerçekleşen patlama sonucunda 7’si çocuk 11 kişi hayatını kaybetmişti. Katliamı internet sitesi üzerinden Türk İntikam Tugayı (TİT) üstlenmişti. (Diyarbakır/DİHA)
Mekiye Görenç
ÖNCEKİ HABER

JİTEM’ci Sütçü’nün davası askeri mahkemeye gönderildi

SONRAKİ HABER

Direnişteki işçi şubeye tepkili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa