24 Mayıs 2007 00:00

‘Özür diliyoruz’

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, cumartesi günü oynanan derbi maçta yaşananların kesinlikle bir hata olduğunu kabul ederek, “Şiddetle kınıyoruz, Türk spor kamuoyundan özür diliyoruz” dedi.

Paylaş

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, cumartesi günü oynanan derbi maçta yaşananların kesinlikle bir hata olduğunu kabul ederek, “Şiddetle kınıyoruz, Türk spor kamuoyundan özür diliyoruz” dedi.
Mecidiyeköy’deki kulüp binasında biri dışında tüm yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu basın toplantısında Canaydın, cumartesi akşamı maç öncesinde ve sonrasında gelişen olayların hepsini bildiklerini söyledi.
Özhan Canaydın, “Televizyonlar yaşananları oldukça geniş bir şekilde yayınladı. Galatasaray Başkanı ve yönetim kurulu üyesi çalışma arkadaşlarım olarak bir futbol maçında, üstelik bu ülkenin ilk futbol kulübünün maçında bunların yaşanması hepimiz için çok büyük üzüntü kaynağıdır. Yaşananlar kesinlikle bir hatadır ve şiddetle kınıyoruz. Türk spor kamuoyundan da özür diliyoruz” diye konuştu.
Bu olayların neden bu noktaya geldiğinin araştırılmasının ve sosyolojik olarak izah edilmesinin gerektiğini belirten Canaydın, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu olaylar bir patlamadır, münferit olay denemez, organizedir. Uzun zaman Türk futbolunda yaşananların sonucudur. Bu Galatasaray’ın sorunu değildir, sadece Galatasaray’a mal edilemez. Yaşanan şiddetin kaynakları vardır, toplumda şiddet nasıl çıkar araştırılmalıdır. Bu manzaradan herkes Galatasaray’ı, Galatasaray seyircisini suçlayarak kurtulamaz. Ama tartışmamız gereken bir şey vardır, bunu sadece biz değil, hepimiz yapmalıyız. Sadece bizim seyircimiz değil, diğer bütün seyircilerin yapması lazım. Sadece Galatasaray değil, diğer kulüpler, federasyon ve yetkili kurumlar, sadece onlar değil devlet kurumları, sadece biz yöneticiler değil medya da yapmalıdır.”
Hıncal Uluç’u suçladı
Bir hafta içinde devamlı her yerde hedef alındığını söyleyen Özaydın, özellikle Hıncal Uluç’un yazdığı yazılarla seyircileri kışkırttığını söyledi. Toplantıda Hıncal Uluç’un bazı yazılarını okuyan Canaydın konuşmasını şöyle sürdürdü: “11 Nisan 2007 Fotomaç’ta taraftarı körükleyen yazılar ve devamı. Bunları yılbaşından beri takip ediyoruz. Bu arkadaş G.Saraylı olmaktan utanıyor. Biz de onun G.Saraylıyım demesinden utanıyoruz. Bu arkadaş devamlı olarak üstüme gelmiştir. Çok yakında bu açıklamalarının cevabını hakkım olarak yapacağım. Futbolda adalet ve güvenlik duygusu yitirildi. Futbolda gerçekten bir milat noktası istiyorsak gerçeklere gözlerimizi kapatmaktan vazgeçmeliyiz. Çifte standart artık bitmeliyiz. Medyamız bu yaşanlardan bir ders çıkarmalıdır. Tiraj değirmenine su taşımamalı. Hatalar alkışlanmış. Cezalar ödüle çevrilmiştir. Bütün kurallar delik deşik edilmiştir. Bu olaylardan sonra kendilerini masum olarak göstermeye çalışanları hayretle izliyoruz. Sorumluluk almak cesaret gerektirir. “
‘Artık daha güçlüyüz’
Yönetim kurulunda uzun uzun tartıştıklarını ve hatalarını ortaya koyduklarını kaydeden Canaydın, “Artık daha güçlü olduğumuzu hissediyoruz. Önümüzdeki sezon bu sezondan farklı olacak. Artık hakkımızı daha güçlü savunacağız. Şimdi hepimize düşen büyük bir birliktelik enerjisi ile G.Sarayımızı getirildiği bu konumdan hızla çıkarmaktır. Yönetimi başka güçlere bırakamayız. 2008 yılından sonra yapılacak kurul ile yeni yönetime bu G.Saray’ı iyi şekilde bırakacağız. Maçlara gelmemem konusunda eleştiriler yapılıyor. Ben daha önce dediğim gibi lig sonuna kadar maçlara gitmeyeceğimi ifade etmiştim. Başkanların maçlara gitme kuralı gibi bir şey yok.”
Provokasyon uyarısı
Canaydın, ciddi ve derin bir araştırma içinde olduklarını belirterek, “Stat içi hareketlerin ve organize işler konusunda netice alındıktan sonra açıklamalar yapacağız. Tüm G.Saray’a sesleniyorum. Camiamıza sesleniyorum.
El ele ve gönül gönüle olalım. Provakasyonlara dikkat edelim. Büyük G.Saray için hep beraber çalışalım. İnşallah iyi günler hepimizin olacak.”
“Taraftarın yaptığı eleştiriler ve gelen tepkiler üzerine kendinizi yorgun hissediyor musunuz, 2008’de bırakıyor musunuz?“ sorusuna ise Canaydın, “Bunun kararını Genel Kurul verecek.
2008 Mart’ında yaptıklarımızı onların önüne sunacağız.” dedi.
Ardından Canaydın basının bu açıklamalara yorum getirerek ortalığı germemesi ricasıyla toplantıyı sonlandırdı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Spurs emin adımlarla...

SONRAKİ HABER

Kitleler terörize edilmek isteniyor.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...