24 Mayıs 2007 00:00

Spurs emin adımlarla...

NBA’de Batı Konferansı final serisi 2. maçında San Antonio Spurs evinde Utah Jazz’ı 105-96 yenerek durumu 2-0’a getirdi. Bu yenilgiyle Jazz, final şansını zora soktu.

Paylaş

NBA’de Batı Konferansı final serisi 2. maçında San Antonio Spurs evinde Utah Jazz’ı 105-96 yenerek durumu 2-0’a getirdi. Bu yenilgiyle Jazz, final şansını zora soktu.
Mücadelede Spurs’un sayıları yine ünlü oyuncularından gelirken, yılın en iyi 5’i içinde yer alan Tim Duncan, 26 sayı ve 14 ribauntla Jazz’ı yıkan adam oldu.
Play-off kariyerinin en iyi asist rakamına bu maçta ulaşan Fransız Tony Parker, 17 sayı ve 14 asistle “double double” yaptı. Oyuna sonradan giren Arjantinli Emmanuel Ginobili ise 30 dakika içinde 17 sayı atarak galibiyete katkı sağladı. Bruce Bowen 14, Michael Finley ise 11 sayıyla maçı tamamladılar.
Batıda finale gelinceye kadar Houston Rockets ve Golden State Warriors’u geçen Utah Jazz, play-offlarda Rockets’tan sonra ikinci kez seride 2-0 geriye düştü.
Jazz’da Mehmet Okur, bu maçta 41 dakika sahada kalırken, 11 sayı, 5 ribaunt ve 2 asistle oynadı. 33 sayı ve 15 ribauntluk performans sergileyen Carlos Boozer, gecenin en skorer oyuncusu olmasına karşın yenilgiyi engelleyemedi. Deron Williams, 26 sayı ve 10 asistle çift haneli sayılara ulaşan oyunculardandı. Rus forvet Andrei Kirilenko ise sahadan 15 sayıyla ayrıldı. Maçtan sonra açıklama yapan Utah Jazz’ın antrenörü Deron Williams, NBA finali için hala şanslarının olduğunu söyleyerek, “Fakat, Spurs karşısında seride 2-0 geride olmak, Rockets karşısında geride olmaktan çok daha kötü.
Onlar şampiyon takım ve onların oyuncuları maçı nasıl kazanacaklarını biliyorlar, ayrıca Spurs çok iyi bir deplasman takımı” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Ziya Doğan’dan büyük hedefler

SONRAKİ HABER

‘Özür diliyoruz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...