24 Mayıs 2007 00:00

Ziya Doğan’dan büyük hedefler

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, gelecek sezon başarılı ve şampiyon olmak zorunda olduklarını söyledi.

Paylaş

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, gelecek sezon başarılı ve şampiyon olmak zorunda olduklarını söyledi.
Doğan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, bu sezonun değerlendirmesini yaparken basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.
Doğan, ligin ilk yarısında büyük sıkıntılar yaşadıklarını ancak karamsarlığa kapılmadığını belirterek, “İkinci yarı en fazla puan toplayan takımız. En fazla da gol atan takımlardan biriyiz” dedi.
Çok gol atmalarına karşın kalelerinde çok gol gören takımlardan biri olduklarını ifade eden Doğan, “Bunda savunmada aynı anda yaşadığımız 4-5 sakatlığın da etkisi oldu. Disiplinli oynadık ama sakatlıklar sistemin oturmasını engelledi. Yine de ikinci yarı hedeflediğimiz puanları aldık. Ligi 4. bitirmek Trabzonspor için başarı değil ama bulunduğu konumdan buraya gelmesi bir başarı” diye konuştu.
‘Şampiyon olmak zorundayız’
Doğan, gelecek sezonki hedefler konusunda ise, “Önümüzdeki seneye inanın ben bugünden şartlandım. Başarılı ve şampiyon olmak zorundayız. Ben kendimi öyle hissediyorum. Futbolcular üzerindeki baskıyı mümkün oldukça kaldıracağız, sizlerden de yardım alırsak bu takım önümüzdeki sene şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesidir” dedi.
Taraftarın ve yönetim kurulunun her zaman kendisini sahiplendiğini dile getiren Doğan, şöyle devam etti: “Ben onlara karşı kendimi borçlu hissediyorum. Sıkıntılar yaşadım ama sezon sonunda burada kaldım. Kalmamızdaki sebep sağduyulu insanların sahiplenmesi ve yönetimin istikrardan yana karar alması. İkinci yarıdaki çıkışın da rolü var.”
Intertoto Kupası’nda ise kiralık oyuncularından yararlanacağını ifade eden Doğan, “Fiziksel ve ruhsal olarak takımın yıprandığını biliyorum. 15-20’ye yakın kiralık oyuncularımız var. Onlar dışında sakatlıklardan dolayı fazla şans veremediğim, yıpranmayan, mesela Ömer Rıza gibi oyuncuları da bu kadroya katacağız. Bu oyuncularla ayın 20’sinde, sezonu Gerede’de açacağız. 27-28’inde sezonu bitirdiğimiz takımı Trabzon’da toplanıp Gerede’ye göndereceğiz” diye konuştu.
‘Baskılar normal’
Doğan, gelecek sezon beklenen Trabzonspor’un geleceğini belirterek, şöyle devam etti: “Yönetim kuruluyla kendi düşüncelerimi paylaşıyorum. Bizim hatamız varsa da düzeltmeye çalışıyoruz. Takımı ateşlemek için yapılan baskıları normal karşılıyorum. Trabzonspor’dan büyük beklentiler var. Belki dünyanın hiçbir yerinde olmayan, kulübü seven seyirci topluluğu var. Aşırı sevginin olduğu yerde aşırı tepki oluşur. Onun için beklentiler fazla baskı oluşturuyor. Bununla ilgili önümüzdeki seneyle ilgili düşüncelerimiz var. Önümüzdeki sene iddia ediyorum o beklenen Trabzonspor, sahada görülecek. O ruhu görecek. Ama bütün herkesin birlikte hareket edip bizlere yönetim ve futbolculara sahip çıkması lazım.”
‘3-4 oyuncu alacağız’
Doğan, nokta transferler yapacaklarını da kaydederek, “Burada sıkılmayacak, sosyal yapıya uygun, aç oyuncular alacağız. Yardımcı hocalar Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde çalışma içerisindeler. Ben de belirlenen oyuncuları izleyeceğim. Bünyemize en fazla 3 veya 4 oyuncu katacağız. Gidecek oyuncuları bu maçtan sonra rapor vereceğim” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Rahatsızım, ayrılabilirim’

SONRAKİ HABER

Spurs emin adımlarla...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa