24 Mayıs 2007 00:00

Maaşını beğenmeyen işçi ‘geçici’ kalacak

Kamu kuruluşlarında halen geçici işçi statüsünde çalışan 218 bin kişinin kadroya geçirilmesi çalışmaları sürüyor.

Paylaş

Kamu kuruluşlarında halen geçici işçi statüsünde çalışan 218 bin kişinin kadroya geçirilmesi çalışmaları sürüyor. Maliye Bakanlığı da, yeni sözleşmeliler için unvanlar itibarıyla ücret tavanları belirliyor.
Maliye Bakanlığı kamuda geçici işçi pozisyonlarında çalışanların hangilerinin sürekli işçi, hangilerinin sözleşmeli personel statüsüne alınacakları konusunda kamu kuruluşlarına yönelik bir dizi bilgilendirme toplantısı düzenledi. Bu toplantılarda, büro işinde çalışan geçici işçilerin sözleşmeli, diğerlerinin ise sürekli işçi kadrolarına geçirileceği bildirildi.
Toplantıların ardından, ilgili kurum ve kuruluşlar, sözleşmeli ya da sürekli işçi kadrolarına atanacak geçici işçilerle ilgili kadro ve pozisyon tekliflerini hazırlamaya başladı.
1 Haziran’a kadar süre tanındı
Bu süreçte Devlet Personel Başkanlığı da, kamu kuruluşlarından geçici işçilerle ilgili tekliflerini 1 Haziran’a kadar Başkanlığa iletmelerini istedi. Bu arada Maliye Bakanlığı da, geçici işçi olarak çalışırken sözleşmeli statüsüne alınacaklarla ilgili yeni ücret skalası için harekete geçti. Bakanlıkta yürütülen çalışmalarda, halen geçici işçi olarak çalışanlardan sözleşmeliye geçecekler için unvanlar itibarıyla ayrı ayrı sözleşmeli ücret tavanları belirleniyor. Ücret tespitinde, fiilen yapılan iş ile öğrenim durumu da göz önünde bulunduruluyor.
Yeni ücret tavanlarının emsal memur maaşlarından fazla olmamasına da dikkat ediliyor.
Ücret tavanları birkaç gün içinde kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilecek. Kuruluşlar da, sözleşmeli statüsüne geçirilecek geçici işçilerin yeni sözleşme ücretlerini, tavanı aşmamak kaydıyla kendi mali durumlarına göre belirleyecek.Geçici işçilerden yeni sözleşme ücretini beğenmeyenler de, eskisi gibi geçici işçi statüsünde çalışmaya devam edecek. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Türk Telekom şikayet edildi

SONRAKİ HABER

Tartışmalı Hal Yasası yürürlükte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...