24 Mayıs 2007 00:00

Türk Telekom şikayet edildi

Tüketici Hakları Derneği (THD), Türk Telekomun tarife uygulamasının rekabete aykırı olduğunu öne sürerek, Rekabet Kurumuna, soruşturma açılması için başvuruda bulundu.

Paylaş

Tüketici Hakları Derneği (THD), Türk Telekomun tarife uygulamasının rekabete aykırı olduğunu öne sürerek, Rekabet Kurumuna, soruşturma açılması için başvuruda bulundu.
THD Başkanı Turhan Çakar, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte bugün Rekabet Kurumuna gelerek, konuyla ilgili şikayet dilekçesini kuruma iletti. Çakar, daha sonra, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Telekomünikasyon
AŞ’nin şehir içi görüşmelerine yaptığı yüzde 25 zam ile tüketicilerin cebinden yaklaşık 800 milyon dolar çıkacağına işaret etti.
Türk Telekomun diğer taraftan hesaplı, standart ve yazlık hatlarda yıl boyunca kullanım hakkı olan ücretsiz 100 kontör kullanımını 1 ayla ve 22.00-07.00 saatleri arasında sınırlandırarak bu hakkı ortadan kaldırdığını belirten Çakar, ayrıca hafta sonları ve resmi tatillerde gün boyu indirim uygulamasını da 23.00-07.00 saatleri arasına sıkıştırarak ortadan kaldırdığını anımsattı. Şehir içi sabit telefon görüşmelerinde Türk Telekomun rakipsiz ve doğal
tekel konumunda bulunduğuna vurgu yapan Çakar, bu nedenle tüketicilerin, seçme hakları bulunmadığından konuşma hizmetlerini Türk Telekomdan almak zorunda kaldıklarını anlattı.
Türk Telekomun doğal tekel durumunu, tüketicilerin zorunluluğunu ve seçme hakkının olmadığını kötüye kullanarak şehir içi sabit telefon görüşmelerine resmi enflasyonun ve yüzde 25 oranında yapıldığı iddia edilen zammın çok üzerinde bir zam yaptığını da öne süren Çakar, yaptıkları bir hesaplamaya göre hesaplı hattan yapılan görüşmelere Türk Telekomun gerçekte yüzde 84.7 oranında zam yaptığının saptandığını bildirdi.
Telekomünikasyon Kurulu’nun Türk Telekomünikasyon AŞ’nin tarifesini onaylayarak rekabetin olmadığı şehir içi aramalarda tüketicileri cezalandırdığını ve tüketici haklarını çiğneyerek rekabet kurallarına aykırı davrandığını belirten
Çakar, ‘’Gerek Telekomünikasyon Kurulu’nun gerekse Türk Telekom AŞ’nin bu uygulaması, tüketici haklarına ve 4054 sayılı Rekabet Yasası’na aykırıdır. Türk Telekomünikasyon AŞ doğal tekel durumunu kullanarak tüketicileri soymaktadır’’ dedi.
THD’nin şikayet dilekçesinin içeriği konusunda bilgi veren Çakar, Türk Telekomünikasyon AŞ’nin cezalandırılmasını ve soruşturma süresince gerektiğinde tüketicilerin haklarının korunması için yasanın 9. maddesi gereğince gereken geçici önlemler alınmasını talep ettiklerini söyledi. Görüşme ve sabit fiyatların makul seviyelere indirilmesi ve tüketiciler aleyhine olan diğer uygulamalar için azami özenin gösterilmesini istediklerini de sözlerine ekledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İSDEMİR’E Rus ortaklı yatırım

SONRAKİ HABER

Maaşını beğenmeyen işçi ‘geçici’ kalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...