24 Mayıs 2007 00:00

Sermaye Partileri TÜSİAD’ın huzurunda

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), yaklaşan seçimler öncesi AKP, CHP, DP ve MHP genel başkan ve yöneticilerini huzuruna çağırdı. TÜSİAD’ın düzenlediği toplantılara katılacak parti temsilcileri, TÜSİAD üyelerinin sorularını yanıtlayarak güven kazanmaya çalışacak.

Paylaş

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), yaklaşan seçimler öncesi AKP, CHP, DP ve MHP genel başkan ve yöneticilerini huzuruna çağırdı. TÜSİAD’ın düzenlediği toplantılara katılacak parti temsilcileri, TÜSİAD üyelerinin sorularını yanıtlayarak güven kazanmaya çalışacak.
TÜSİAD’ın parti temsilcileriyle yapacağı toplantıların ilki, Başbakan ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla dün gerçekleştirildi.
22 Temmuz 2007’de yapılacak milletvekili seçimleri öncesinde siyasi partilerin genel başkanlarını ağırlayacak olan TÜSİAD’ın toplantı dizilerinden ilkine katılan Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından basına kapalı olarak gerçekleştirilen bölümde katılımcıların, Türkiye gündemindeki konularla ilgili sorularına yanıt verdi.
Toplantıya, Türk Girişim ve İşdünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ile konfederasyon üyesi 8 bölgesel ve sektörel federasyonun yönetim kurullarının yanı sıra Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) yönetim kurulu üyeleri de davetli olarak katılıyor. TÜSİAD’ın toplantı dizisi, Demokrat Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanları ve yöneticileriyle yapılacak toplantılarla devam edecek.
Sloganın dışına çıkılsın
Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, iş dünyası olarak seçim süresinin sağlıklı geçmesini, ülke için bir yenilenme ve atılım vesilesi olmasını arzu ettiklerini belirterek, geleceğin planlarına odaklı analitik politika çözümlerine dayalı bir siyaset anlayışının ve gündem tespitinin gerekli olduğuna inandıklarını dile getirdi.
“Siyaseti bir slogan görüntüsünün dışına çıkarmak, ülkenin gerçek sorunlarına odaklamak ve çözüm önerilerini oluşturmak mecburiyetinde olduğumuzu sanırım bu salonda bulanan herkes benimle paylaşacaktır” diyen Yalçındağ, siyasi parti programlarının bu anlayışı ve gündemi yansıtacağı ümidini de taşıdıklarını söyledi.
Erdoğan’dan Sezer’e sert eleştiri
Toplantı konuşan Başbakan Erdoğan ise Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’i sert bir dille eleştirerek egemenliğin millete verilmesinden kaçtığını iddia etti.
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanını halkın seçmesi konusundaki kararlarının tartışılmasını değerlendirerek “Yeni dönemde en fazla oy alan 360 milletvekili çıkardı diyelim. Yine parlamentonun boşaltıldığını düşünün. Yine cumhurbaşkanı seçilemeyecek. Üç ay sonra yeniden seçime mi gideceğiz? Bu, azınlığın çoğunluğa tahakkümü değil mi? Üç ayda bir yeni süreç başlatır, bunun bedeli ağır olur. En çok siz ödersiniz, dolayısıyla ülke öder” dedi.
Cumhurbaşkanı seçiminin millete götürülmesinin yeni bir durum olmadığını belirten Erdoğan, “Bu konuda uzlaşma Meclis’te gerçekleşmedi. Parlamento bunu başaramamıştır. Gidelim millete. Bu seçime bile bu iş yetişir” diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı’nı çözüm makamı olarak gördüğünü söyleyen Başbakan, “Bu işe objektif yaklaşılırsa yetişir. Demek ki Sayın Sezer de millete gidilmesini istemiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Sezer’in 15 günlük hakkı var, o hakkını kullanıyor. Acaba ‘Bu işi geciktirip nasıl erteleriz’ diye mi düşünüyor? Belki o da 5+5’i istemiyor. Bu, egemenliğin millete verilmesinden kaçmaktır. Zaman az değil, her şey hazır. Millete gitmekten kaçmayalım. Bütün bunlar, suları tersine akıtma gayretidir. Er geç dere yatağını bulacaktır” şeklinde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İnönü: Güç birliğine SHP de dahil olsun

SONRAKİ HABER

Sakık: Yaşar Kemal’e yerimi seve seve veririm

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...