24 Mayıs 2007 00:00

Sabah olayında yeni belge

Devletin el koyduğu Sabah gazetesi ve atv kanalı ile ilgili yeni bir belge ortaya çıktı. Turgay Ciner’in mahkemeye sunduğu belgede, el koymaya gerekçe olan anlaşmanın iptal edildiği görülüyor.

Paylaş

Devletin el koyduğu Sabah gazetesi ve atv kanalı ile ilgili yeni bir belge ortaya çıktı. Turgay Ciner’in mahkemeye sunduğu belgede, el koymaya gerekçe olan anlaşmanın iptal edildiği görülüyor. El koyma kararı kaldırılabilir.
Eski Sabah ve Vatan çalışanı Yavuz Semerci’nin yeni kurduğu internet sitesi Gazeteport’ta yayımlanan belgenin hikayesi şöyle: Sabah Gazetesi’nin kurucusu batık Etibank’ın sahibi Dinç Bilgin, Mart ayında ortağı Turgay Ciner’i terk ederek, elindeki iki önemli belge ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) başvurmuştu. Bu belgelere göre Turgay Ciner TMSF’den gizli şekilde Dinç Bilgin’le ortaklık yapıyordu. Bu nedenle Sabah ve Atv’nin de içinde bulunduğu medya kuruluşlarına fon tarafından el konmuştu.
Ancak önceki gün Ciner’in avukatları yeni bir belgeyle mahkemeye başvurdu. “Teslim ve İmha Protokolü” başlığını taşıyan belgeye göre, Dinç Bilgin ile Turgay Ciner arasında yapıyan ve TMSF’nin Sabah’a el koyma gerekçesini oluşturan 12.6.2002 tarihli protokol ile 8.8.2002 tarihli sözleşme ortadan kaldırılmıştı. Hatta protokoldeki imzaların gerçek olduğuna dair Adli Tıp’tan bir rapor da alınmıştı. Bu durumda, Dinç Bilgin’in Merkez Grubu’nun yüzde 50 ortaklığından 2003 yılının Nisan ayında ayrıldığı anlaşılıyordu.
İlginç bir iddia da, bu son protokolde belgelerin Turgay Ciner’e teslim edildiği yazdığı halde, Bilgin’in elinde birkaç hafta önce TMSF’ye başvurduğu belgenin kalmış olmasıydı. Haberi ortaya çıkaran Yavuz Semerci’nin iddiasına göre Bilgin, zamanında Ciner’e belgelerin orijinalini değil fotokopisini vermişti. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bomba manşetlerde

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜKLER

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...