24 Mayıs 2007 00:00

Bomba manşetlerde

Ankara’da yaşanan patlama, neredeyse bütün gazetelerin manşetinde yer buldu. İlk saatlerde henüz bir şey belli olmamasına rağmen, birçok gazete hep bir ağızdan “PKK yaptı” dedi.

Paylaş

Ankara’da yaşanan patlama, neredeyse bütün gazetelerin manşetinde yer buldu. İlk saatlerde henüz bir şey belli olmamasına rağmen, birçok gazete hep bir ağızdan “PKK yaptı” dedi. Youtube’daki bir videoyu kanıt gösteren bile var.
Olay gazete manşetlerine şöyle yansıdı: “Kalleş bomba” (Hürriyet), “Lanet olsun” (Milliyet, Vatan), “Ulus’a saldırı” (Posta, Star, Takvim), “Ulus’a bomba” (Yeni Şafak), “Kalbimize bomba” (Akşam), “Gün birlik günü” (Sabah), “Alçak saldırı” (Bugün), “Başkentte terör” (Cumhuriyet), “Alçaklar” (Güneş), “Suikast şüphesi” (Radikal), “Hainden seçime ‘Dur’ katliamı” (Tercüman), “Provokasyon” (Vakit), “Ankara’da hain saldırı” (Zaman).
Doğru dürüst hiçbir bilgiye dayanmayan haberler, PKK’yi, hatta Barzani’yi suçlamakta sakınca görmedi. Hürriyet, Akşam, Posta gibi birçok gazete, patlayıcının tipinden dolayı “İşaretler PKK diyor” yorumu yaptı. Hürriyet’in bir başka kanıtı da Youtube adlı internet sitesinde kimliği bilinmeyen bir kişinin yüklediği bir video görüntüsüydü. Videoda “Ankara kana bulanabilir” gibi bir ifade kullanılması, Hürriyet’in “kalleşliğin delili” diyerek PKK’yi suçlamasına yetti.
Tahminler sınır tanımadı. Tercüman’ın hedefi Barzani’ydi. Gazetenin senaryosuna göre “AKP iktidarını dışardan destekleyen Barzani şu anda her istediğini yaptırdığını sanarken, Türkiye’de erken seçim kararı alınınca paniğe düştü”. Tercüman’ın iddiası, Barzani’nin “PKK’yı kullanarak”, yeni kurulacak hükümeti engellemek için bu eylemi yaptırdığı yönündeydi! Ancak, iddiasına hiçbir dayanak göstermedi.
Hürriyet’in İstanbul baskısında yer verdiği en büyük fotoğraf oldukça dikkat çekiciydi. Patlama yerinden küçük fotoğraflara yer veren gazete, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül’ün hastane ziyaretini oldukça büyük kullandı. Fotoğrafta Erdoğan, yaralı bir yurttaşın yanağını okşuyordu.
Radikal ise “Bombanın patladığı caddeden 19 savunma bakanı ile Büyükanıt’la birlikte beş genelkurmay başkanı geçecekti” diyerek suikast iddiasına dikkat çekti. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

BAŞYAZI

SONRAKİ HABER

Sabah olayında yeni belge

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...