25 Mayıs 2007 00:00

Çağlak Festivali başlıyor

Akhisar'da yüzlerce yıldır geleneksel olarak kutlanan Çağlak Festivali'nin 548.'si bugün başlıyor. Son üç yıldır Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri adıyla gerçekleştirilen etkinlikler 25 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Paylaş

Akhisar'da yüzlerce yıldır geleneksel olarak kutlanan Çağlak Festivali'nin 548.'si bugün başlıyor. Son üç yıldır Çağlak Festivali ve Zeytin Şenlikleri adıyla gerçekleştirilen etkinlikler 25 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bugün belediye önünde saat 16.00'da yapılacak açılış töreniyle başlayacak olan festivalde, zeytin standları, fotoğraf ve rölyef sergisi, satranç turnuvası, gençlik konserleri, çeşitli spor karşılaşmaları, konserler yer alıyor.
Türk-Japon kültür kardeşliği
Japon Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishımoto'nun da katılımıyla, Türk-Japon kültür kardeşliği çerçevesinde gerçekleşecek olan etkinliklerde, Japon kültüründen çeşitli örnekler sunularak, Kültürpark alanına yapılan Japon Bahçesi'nin de açılışı yapılacak. Festival süresince gerçekleştirilecek kültürel etkinliklerden bazıları şöyle:
25 Mayıs: Saat 17.00'de Fotoğraf Sergisi açılışı, 17.30'da Ercan Yaren'in "Kumdan Direnişler Irak" adlı rölyef sergisi, 18.00'de Japon Bahçesi açılışı.
26 Mayıs: Saat 12.30'da Japon geleneksel el sanatları sergisi ve kursu, 19.00'da Japon geleneksel sanatları ve müzik dinletisi, 21.00'da "Bizim Çocuklar" konseri.
27 Mayıs: Saat 21.00'da Emre Aydın ve Çalar Saat Rock Grubu konseri.
28 Mayıs - 3 Haziran: Gençlik Konserleri. (Akhisar/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

LİMAN ARKASI

SONRAKİ HABER

Plastik 100 yaşında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...