25 Mayıs 2007 00:00

Avrupa’nın şampiyonu Milan

Şampiyonlar Ligi finalinde Milan ile Liverpool’un kapışmasında, gülen taraf İtalyan ekibi oldu.

Paylaş

Şampiyonlar Ligi finalinde Milan ile Liverpool’un kapışmasında, gülen taraf İtalyan ekibi oldu.
Liverpool’u 2-1 mağlup eden Milan, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Yunanistan’ın başkenti Atina’daki Olimpiyat Stadı’nda, 63 bin 500 biletli seyirci önünde yapılan ve Alman hakem Herbert Fandel’in yönettiği maçta, Milan’ı şampiyonluğa götüren golleri, 45. ve 82. dakikalarda Filippo Inzaghi attı. İngiliz ekibinin tek golü ise 89. dakikada Dirk Kuyt’tan geldi.
Milan böylece, bu kupada 5 şampiyonluğu bulunan rakibi önünde 11. kez oynadığı finalde, 7. kez kupayı müzesine götürmüş ve 2005 yılında İstanbul’da oynanan finalin rövanşını da almış oldu. İtalyan ekibi daha önce 1962-63, 1968-69, 1988-89, 1989-90, 1993-94 ve 2002-2003 yıllarında şampiyonluğa ulaşmıştı. Ayrıca Milan, 1994 yılında şampiyon olduğu Atina’da 2. kez mutlu sona ulaştı.
Kupada İtalyan takımları, 11. şampiyonluklarına ulaşarak İspanyolların bu kupadaki başarı rekoruna da ortak oldular.
Maldini tarihe geçti
2 gol atarak takımına kupayı getiren isim olan Inzaghi, UEF’nın resmi sitesinde ‘maçın en iyi oyuncusu’ seçilirken Milan’ın kaptanı Maldini de bu maçla birlikte tarihe geçti.
Maçtan sonra kupayı UEFA Başkanı Michel Platini’nin elinden alan Milan kaptanı Paolo Maldini, tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Kupada 8. finalini oynayan ve 1989-90, 1993-94, 2002-2003 yıllarında şampiyonluk sevinci yaşayan Maldini, 5. kez zirvede yer alarak bu alanda ulaşılması güç bir başarıya imza attı. Ayrıca 38 yaşındaki Maldini, Şampiyonlar Ligi finallerinde, sahaya çıkan en yaşlı kaptan olarak da kupa tarihindeki yerini aldı.
Kaka, Avrupa’nın yeni kralı
Şampiyonlar Ligi’nde bu sezonun gol kralı, Milan’ın yıldızı Kaka oldu. Final mücadelesinde gol atamamasına karşın şimdiye kadar 10 kez fileleri havalandıran Kaka, takımının Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmasında önemli rol oynadı.
Brezilyalı yıldızın ardından, 2. sırayı 4 oyuncunun paylaştığı gol krallığında, Liverpool’dan Crouch, Real Madrid’den Nistelrooy, Chelsea’den Drogba ve Valencia’dan Morientes 6’şar gol kaydettiler.
Giggs en çok asist yapan oyuncu
Manchester United’ın tecrübeli kanat oyuncusu Ryan Giggs, kupada bu sezonun en çok asist yapan oyuncusu oldu.
Gallerli oyuncu, yarı finalde Milan’a elenen Manchester United’ın bu sezon kupada attığı 7 golün pasını vererek asist krallığına ulaştı. Lyon’un Brezilyalı oyuncusu Juninho ve diğer bir Manchester Unitedlı Ronaldo, 5’er gol pasıyla 2. sırayı paylaştılar. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Newcastle’a kanca

SONRAKİ HABER

Final serisinde ilk mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...