25 Mayıs 2007 00:00

Diyarbakır kültür ve sanat festivali 30 Mayıs’ta

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali’nin programı açıklandı. Ağırlıklı olarak sanat ve demokrasi üzerine odaklı festivalin programı, dün Belediye Konukevi’nde yapılan kahvaltılı basın toplantısında duyuruldu.

Paylaş

Bu yıl yedincisi düzenlenecek olan Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali’nin programı açıklandı. Ağırlıklı olarak sanat ve demokrasi üzerine odaklı festivalin programı, dün Belediye Konukevi’nde yapılan kahvaltılı basın toplantısında duyuruldu.
Toplantıya, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ve Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin’in yanı sıra Kürt Yazarlar Derneği Başkanı Edip Polat, Şair-Yayıncı Lal Laleş ve Yazar Şeyhmus Diken katıldı. 30 Mayıs ile 3 Haziran tarihleri arasında yapılacak festival programına ilişkin bilgi veren Baydemir, konuşmasına Ankara’daki bombalı saldırı olayına değinerek başladı. Baydemir, yaşanan olayın nasıl bir travma yolduğunu Diyarbakır olarak çok iyi bildiklerini belirterek, saldırının gerçek faillerinin yakalanmasını istedi. “Umarım bu son acımız olur” diyen Baydemir, bu yılki festival programına ana hatlarıyla değindi.
Geçmiş festivallerle bir dil yarattıklarını bellirten Baydemir, “Bu dil sevgi dilidir, bu dil sanat dilidir, bu dil kardeşlik dilidir, bu dil barış dilidir” şeklinde konuştu. Festival programını katılımcı bir anlayışla hazırladıklarını belirten Baydemir, “Bu yıl da yine konser, tiyatro, sinema, panel, söyleşi, çok sayıda resim sergisi ve atölye olacak” dedi.
Yedinci Diyarbakır Festivali, Ciwan Haco’dan Tara Jaff’a, Suavi’den Koma Azad’a, Ali Asker’e kadar bir dizi sanatçı ve müzisyeni ağırlayacak. Ayrıca Dengbej evi’nin açılışı da gerçekleştirilecek. Her festivalde olduğu gibi bu festivalde de modern dans, ses, sinema kurgu operatörlüğü, ritim, foto-röportaj gibi farklı konularda atölyeler kurulacak. Şu ana kadar festivallerde Diyarbakır, bin 500’e yakın akademisyen, müzisyen edebiyatçı, yazar ve sanatçı ağırladı. 6 festivalde toplam 57 konser ve dinleti, 7 dans gösterisi, 76 konferans, panel, söyleşi ve şiir dinletisi, 156 film, belgesel film ve dia gösterimi, 53 tiyatro gösterisi, 4 gezi, 20 sergi yapıldı ve 37 atölye kuruldu. Toplam 416 etkinlik düzenlendi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Live Earth İstanbul’da da yapılacak

SONRAKİ HABER

Kumdan yansıyan gerçekler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa