25 Mayıs 2007 00:00

Eğitim-Sen Şube başkanına 14 ay hapis cezası verildi

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı İhsan Babaoğlu, “suç ve suçluyu övme” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek” iddialarıyla toplam 14 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı İhsan Babaoğlu, “suç ve suçluyu övme” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek” iddialarıyla toplam 14 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, İhsan Babaoğlu’nun 21 Ocak 2006’da yaptığı basın açıklamasında, “suç ve suçluyu övme” ile “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçunu işlediği iddia edilmişti. İddianamede, suç konusu eylemler şöyle anlatılmıştı: “Sanık Babaoğlu basın bildirisinde, Roj TV’nin kapatılmaması için Danimarka başbakanına mektup gönderen 56 belediye başkanı hakkında inceleme başlatılmasını doğru bulmadığını, bu eylemin suç sayılamayacağını belirtmiştir. Ayrıca Şemdinli ilçesinde meydana gelen olaylarla ilgili olarak Jandarma Uzman Çavuş Tanju Çavuş’un soruşturma sırasında serbest bırakılmasının, toplum vicdanını rahatsız ettiğini, bu uygulamanın düzeltilmesini ve adaletin tecelli
etmesini beklediklerini ifade etmiştir. Bu açıklamalar, halen devam etmekte olan bu iki dava nedeniyle herhangi bir karar verilmeden veya sonucunun ne olduğu bilinmeden yargıyı etkilemeye yönelik beyanlar olarak değerlendirilmiştir. Sanık aynı basın bildirisinde, terör örgütü elebaşı lehine imza topladıkları gerekçesiyle iki şahsın tutuklanmasını, ‘bu şahısların bireysel haklarını kullanmalarının keyfi olarak engellenmesi’ olarak değerlendirmiştir. Sanık bu değerlendirme ile de ‘suç ve suçluyu övme’ suçunu işlemiştir.”
301’den soruşturma
Öte yandan Tunceli’de kamu emekçilerine yönelik ‘sürgünleri’ protesto etmek amacıyla yaptığı basın açıklaması nedeniyle Eğitim Sen Şube Sekreteri Erkan Eslek hakkında, TCK’nın 301. maddesi ile 125. maddesi gereğince 3 ayrı soruşturma açıldı. Eslek, Türkiye’de en ufak demokratik bir hakkı kullanmanın suç olarak kabul edildiğini, amacın demokrasi mücadelesini bastırmak olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Dersim’de İklim 5 yaşında

SONRAKİ HABER

Er Kırandi’yi alan heyet beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa