25 Mayıs 2007 00:00

Dersim’de İklim 5 yaşında

Tunceli’nin yerel gazetesi olmasına rağmen Türkiye’nin birçok ilinde ve yurtdışında da yayın yapan Dersim’de İklim gazetesi, beşinci yılına girdi.

Paylaş

Tunceli’nin yerel gazetesi olmasına rağmen Türkiye’nin birçok ilinde ve yurtdışında da yayın yapan Dersim’de İklim gazetesi, beşinci yılına girdi.
Gazetenin beşinci kuruluş yıldönümünü nedeniyle önceki akşam Dedeman Oteli’nde düzenlenen yemeğe Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, Akpazar Belediye Başkanı Ali Aydın, CHP milletvekilleri Sinan Yerlikaya ve Hasan Güyıldar ile sanatçılar Ahmet Telli ve Ferhat Tunç da aralarında bulunduğu yüze yakın kişi katıldı.
Günyüzü Topluluğu’nun farklı dillerden kültürlerden söylediği şarkılarla başlayan etkinlikte, Dersim’de İklim gazetesi dağıtıldı.
Şiir ve ezgiler
Gazetenin Sorumlu Yazıişleri Müdürü Ergüder Öner, herkesin emekli maaşıyla bir ev veya araba aldığını ancak kendisinin Tunceli’ye yararlı bir iş yapmak istediğini anlatarak, bu amaçla bir gazete çıkardıklarını söyledi. Dersim’in çok yönlü, kültürlü bir bölge olduğunu ancak sadece yaşanan çatışmalarla gündeme geldiğine değinen Öner, bu gazetede, Tunceli’nin ve bölgenin bütün yerel özelliklerinin, insanlarının, kültürünün yer aldığını söyledi.
Ahmet Telli’nin de şiirler okuduğu etkinlik, Ferhat Tunç’un söylediği ezgilerle sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Şırnak’ta mayın patladı:6 asker hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Eğitim-Sen Şube başkanına 14 ay hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...