25 Mayıs 2007 00:00

Gülen’in akrabası AKP’den aday adayı

Fethullah Gülen’in halasının oğlu olan Kazım Avcı’nın, AKP’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı. Avcı, Fethullah Gülen’e danıştıktan sonra kararını verdiğini belirtti.

Paylaş

Fethullah Gülen’in halasının oğlu olan Kazım Avcı’nın, AKP’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı. Avcı, Fethullah Gülen’e danıştıktan sonra kararını verdiğini belirtti.
AKP’de 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili seçimleri için aday adaylarına yönelik mülakatlara devam ediliyor. Önceki gün başlayan mülakatlar, yarın akşama kadar devam edecek. Daha önce temayül yoklamalarına katılan adayların heyecanlı olduğu gözlenirken, parti genel merkezinde yoğunluk yaşanıyor. Aday adayları, genel merkeze girişte uzun kuyruklar oluşturuyor. Yaklaşık 5 dakika süren mülakatlarda, adaylara “Neden milletvekili olmak istiyorsun”, “Bölgenize neler yapacaksınız”, “Partinin oylarını nasıl artırmayı düşünüyorsunuz”, “Şimdiye kadar ne tür çalışmalar yaptınız” gibi sorular soruluyor. Öte yandan 600’ün üzerinde başvuru yapılan İstanbul’da, ayrı bir komisyon kurularak aday adayları değerlendiriliyor.
Görme engelli olan aday adayı Yakup Yılmaz, “Biz de normal insanlar gibi siyaset yapmak istiyoruz. Aday olursam ve seçilersem, Özürlüler Yasası ile ilgili çalışmalar yapacağım” dedi.
Bu arada Fethullah Gülen’in halasının oğlu olan Kazım Avcı’nın da AKP’den Erzurum milletvekilliğine aday adayı olduğu ortaya çıktı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı, “Fethullah Gülen, dayımın büyük oğludur. Öteden beri milletvekilliğini düşünüyordum. Kendisine de danıştım ve olumlu yanıt aldım. Ben her şeyimi zaten kendisi ile istişare ederim. Fethullah Hoca bu memlekete lazım” diye konuştu.
27 yıldır memuriyet nedeniyle Ankara’da bulunduğunu belirten Avcı, “Sanki özbeöz Erzurumluyum. Erzurum’un taşını toprağını iyi bilirim. Erzurumlulara hizmet için aday oldum” şeklinde konuştu. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Sezer-Erdoğan görüşmesi iptal edildi

SONRAKİ HABER

‘Sarkozy Türkiye’nin AB hayaline son verir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa