25 Mayıs 2007 00:00

Anafartalar Çarşısı açılışa hazırlanıyor

Ulus Anafartalar Çarşısı, patlamanın ardından hâlâ olağan yaşamına dönemedi. Yaralarını sarmayı, yıkık dökükleri onarmayı, kırılan camları taktırmayı dün de sürdüren çarşı esnafı, cumartesi günü yapılacak açılışa hazırlanıyor.

Paylaş

Ulus Anafartalar Çarşısı, patlamanın ardından hâlâ olağan yaşamına dönemedi. Yaralarını sarmayı, yıkık dökükleri onarmayı, kırılan camları taktırmayı dün de sürdüren çarşı esnafı, cumartesi günü yapılacak açılışa hazırlanıyor. Çarşının önündeki güvenlik şeritleri kaldırılmazken esnafı ve olay yerini ziyaretler dün de sürdü.
Anafartalar Çarşısı’ndaki bombalamanın ardından Ulus ve çarşı henüz normale dönemedi. Çarşıdaki tadilat, tamirat, camların takılması, kırık döküklerin onarımı dün gün boyunca sürdü. Belediye ekipleri, patlama sonucu yıkılan, dökülen otobüs duraklarını yenilerken camcılar da itfaiye araçlarından yararlanarak camları taktılar. Çarşı önündeki güvenlik önlemleri dün de devam etti. Cadde, yaya ve araç trafiğine kapalı tutulurken çarşı esnafı da kimlik kontrolleri ile içeri alındı. Çarşı esnafı dükkanlarına, “Türk halkına yapılan bu terör eylemini lanetle kınıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” yazılı pankartlar asarak olaya tepkisini gösterdi.
Eski bakan olay yerinde
Anafartalar Çarşısı’nın tam karşısındaki Ulus İşhanı, dün de basının ve ziyaretçilerin mekanı olmayı sürdürdü. Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Anafartalar Çarşısı Dernek Başkanı Yusuf Tanrıverdi tarafından karşılanan Çiçek, burada bir açıklama yaparak olayı “üzücü, vahşi” olarak nitelendirdi. Terör suçuna karşı uluslararası camianın yeteri kadar işbirliği yapmadığından yakınan Çiçek, “Terör dışarıdan destek almazsa bir gün bile yaşayamaz” dedi. Suçlunun sadece bombacı olmadığını belirterek teröre karşı mücadeleye destek vermeyen ülkeleri de suçlayan Çiçek, “Parasal, lojistik, eğitim desteği veriyorlar” dedi. Çiçek, terörle bir ülkenin tek başına mücadelede yeterli olmadığını belirtirken “Dileriz bu son olsun” dedi.
Bombalama sırasında ölenlerden Bilal Genç’in ve Ferhat Kanat’ın da üyeleri olduğunu belirten Kamu-Sen yöneticileri de çarşı karşısında yaptıkları açıklamada, saldırıyı kınadılar. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, lanet terörün yüzünü bir kez daha hain saldırılarla gösterdiğini söyledi. Akyıldız, “başkentin göbeğinde terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar” diledi. Kamu-Sen’liler, açıklamanın ardından Ferhat Kanat’ın Karşıyaka Mezarlığı’ndaki cenaze törenine katıldılar.
Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Anafartalar Çarşısı’ndaki esnafın Bağ-Kur ve SSK primlerinin ertelenmesi konusunda talimat verdiğini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bombalama mum ve karanfillerle protesto edildi

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...