25 Mayıs 2007 00:00

Bombalama mum ve karanfillerle protesto edildi

Ankara’daki emek ve demokrasi güçleri, Anafartalar Çarşısı’ndaki patlamayı kınayıp, yaşamını yitiren 6 emekçi için insan hakları anıtına 6 mum yakıp, karanfiller bıraktılar.

Paylaş

Ankara’daki emek ve demokrasi güçleri, Anafartalar Çarşısı’ndaki patlamayı kınayıp, yaşamını yitiren 6 emekçi için insan hakları anıtına 6 mum yakıp, karanfiller bıraktılar. Aralarında DİSK, KESK, EMEP, ÖDP, SDP, Halkevleri’nin de bulunduğu Ankara’daki emek ve demokrasi güçleri, bombalı katliamı kınayıp, sorumluların bir an önce açığa çıkarılmasını istediler.
Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde önceki akşam toplanan emek ve demokrasi güçleri adına konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Sözcüsü Osman Özyurt, bu terörü şiddetle protesto ettiklerini ve kınadıklarını söyledi. Özyurt, “Emekçilerin kamplara bölünmek istendiği, sosyal güvenlik, eğitim, sağlık, herkese iş ve insanca yaşam, sendikal hak, ifade ve örgütlenme özgürlüğünün yanı sıra eşitlik, özgürlük ve kardeşlik taleplerine egemenlerin kulak tıkadığı bir süreçte, yaklaşan genel seçimlerin hemen öncesinde gerçekleştiği değerlendirildiğinde, bu katliamı yapanların asıl hedefinin demokrasi, barış ve kardeşliğin savunucusu halkın iradesinin seçimlerde saf dışı bırakılması olduğunu söylemek mümkündür” diye konuştu.
Emekçilerin hak ve talepleri olduğunda kuş uçurmayan, alanlara sokmayan, demokratik hakları kullandırmayanların, haince patlatılan bombalara, ‘dumanlı havayı seven kurtlara’ karşı tedbirlerinin işe yaramadığını kaydeden Özyurt, hükümeti ve İçişleri Bakanı’nı hamasi nutuklar atma, kınama mesajı yayınlama yerine, gerçek sorumluları açığa çıkarmaya çağırdı.
“Yaşasın demokrasi mücadelemiz”, “Kahrolsun MİT, CIA, kontrgerilla”, “Savaşın değil, kardeşliğin ülkesi” sloganlarının atıldığı eylem, bombalamada ölen 6 kişi anısına anıta 6 mum yakılması ve karanfil bırakılmasının ardından sona erdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Saldırı hedefine ulaşamayacak

SONRAKİ HABER

Anafartalar Çarşısı açılışa hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa