25 Mayıs 2007 00:00

Saldırı hedefine ulaşamayacak

Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu, Ulus’ta yaşanan patlamanın hedefinin barış içinde bir yaşam isteyenlere karşı yapıldığını belirterek, “saldırı bizi demokrasi ve insan hakları mücadelemizden vazgeçiremez” dedi.

Paylaş

Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu, Ulus’ta yaşanan patlamanın hedefinin barış içinde bir yaşam isteyenlere karşı yapıldığını belirterek, “saldırı bizi demokrasi ve insan hakları mücadelemizden vazgeçiremez” dedi. Açıklamada, ülke coğrafyasını kan gölüne çevirmek isteyenlerin kim olursa olsun lanetlediklerini söyleyerek, olayın faillerinin bir an önce yakalanmasını istendi.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç de insanları, bomba patlatarak öldürmenin insanlıkla bağdaşan bir yanı olmadığını bildirdi. Genç, başkentin en işlek caddelerinin birinde böylesi bir olayın yaşanması karşısında güvenlik önlemlerinin sorgulanması gerektiğini kaydetti.
Çevre Mühendisleri Odası, saldırının kardeşliğe, dostluğa, dayanışmaya, adalete, demokrasiye ve barışa yapıldığına dikkat çekilerek, “onlarca insanımızın yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine neden olan bu vahşet, barıştan ve insanca yaşamdan yana olan biz demokrasi güçlerini yıldırmayacaktır” dedi. Emekli-Sen ve Tarım-İş de patlamayı kınayan açıklamalar yaptılar.
Maden Mühendisleri Odası, masum insanlara yönelik saldırıların gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemez olduğu kaydedildi. Saldırının insanlar arasında kutuplaşma yaratma niyetiyle yapılmış olabileceği ifade edilen açıklamada “tüm halkımızın sağduyuyla hareket etmesi önemlidir” denildi.
Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Küçük ise saldırının özgürlük ve barış ideallerine karşı düzenlendiğini belirterek, ülkenin geleceğini karartmak isteyen güçlere karşı durmak gerektiğini kaydetti.
‘İnsanlık dışı ve kalleşçe’
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, saldırının Türkiye Cumhuriyeti’ne ve halkına yönelik olduğunu kaydetti. Bayraktar, saldırıların amacına ulaşamayacağını söyledi. Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, olay sonucu hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve yaralılara, zarar gören esnafa devletin yardım etmesini istedi. Teksif Sendikası Genel Yönetim Kurulu, saldırının Türkiye’yi uluslararası camiada güç durumda bırakmayı hedeflediğini iddia etti. Yol-İş Genel Başkanı Fikret Barın, saldırıyı gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetleyerek, saldırıya karşı birlik olunmasını istedi. Barın, saldırıların arkalarındaki güçlere karşı mücadelenin işçi sınıfı ve sendikaların temel görevi olduğunu dile getirdi.
78’liler Türkiye Meclisi yaptığı yazılı açıklamayla patlamayı kınadı. Patlamanın 27 Nisan muhtırasının ardından gerçekleşmesinin düşündürücü olduğunun belirtildiği açıklamada, patlamanın halkın demokratik taleplerini bastırmaya yönelik olduğu vurgulandı. (Ankara-İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

RTÜK’ten patlama haberlerine yaptırım

SONRAKİ HABER

Bombalama mum ve karanfillerle protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...