25 Mayıs 2007 00:00

RTÜK’ten patlama haberlerine yaptırım

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ankara’daki patlamayla ilgili mahkemenin yayın yasağına uymayan televizyonlara yaptırım uygulanmasına karar verdi.

Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ankara’daki patlamayla ilgili mahkemenin yayın yasağına uymayan televizyonlara yaptırım uygulanmasına karar verdi. RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamada, Üst Kurul’un yaptığı değerlendirme sonucunda bazı televizyon kanallarına 3984 Sayılı Yasa’nın 33. maddesi kapsamında ‘müeyyide’ uygulanmasını kararlaştırdığı bildirildi. RTÜK Flash TV, Haber Türk, Ulusal 1, Kanal Türk, Kanal 1, NTV, TV 5, Kanal D, Star, CNN Türk, STV, Sky Türk ve Kanal 24’ten savunma istedi. RTÜK açıklamasında söz konusu kanalların uyarılacağı; gerekirse yayın durdurma cezası verileceği bildirildi.
Basın Konseyi soruşturma başlattı
Basın Konseyi’nin, Ankara’daki patlamanın görsel ve yazılı basında yayınlanış şekline ilişkin soruşturma başlattığı bildirildi. Basın Konseyi Genel Sekreteri Recep Güvelioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ulusal medya kurumlarının, Ankara’nın Ulus semtindeki bombalı saldırı olayını yansıtış biçiminin tartışmalara neden olduğunu hatırlattı. Açıklamada, “İnsanlık dışı saldırıyla ilgili yayın yapılırken ceset parçalarının gösterilmesi gibi insani değerleri zorlayan görüntüler aktarılması, medyanın ‘her şeyden önce insan için çalışma’ ilkesine aykırıdır. Basın Meslek İlkeleri, ‘insani değerleri incitici yayın yapmaktan kaçınılmasını’ öngörmektedir. Genel Sekreterliğimiz, görsel ve yazılı basında bu ilkeye uymayanların tespiti ve konunun Basın Konseyi Yüksek Kurulu’nda ele alınması için soruşturma başlatmıştır” denildi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Cenazede devlet yetkililerine tepki

SONRAKİ HABER

Saldırı hedefine ulaşamayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...