25 Mayıs 2007 00:00

Alevilerin oylarını almak için

Seçimler süreciyle birlikte birçok parti, seçimlerde öne geçmek ve halkın oyunu almak için çeşitli yollar ve oyunlar denemektedir.

Paylaş

Seçimler süreciyle birlikte birçok parti, seçimlerde öne geçmek ve halkın oyunu almak için çeşitli yollar ve oyunlar denemektedir. Birçok araştırmada, Türkiye’de sayıları 20 milyonu bulan Alevi kesiminin oylarına da göz koyulmaktadır.
Bu çerçevede 16 Mayıs 2007 günü, bazı basın yayın kurumlarına ve internet sitesine düşen haberlerde, bazı Alevilerin MHP’den aday oldukları ve Tunceli MHP il başkanının da alevi dedesi olduğu yönlü ifadeler yer almıştır. Buna istinaden şunları söylemek istiyoruz:
1- Aleviler her dönem aydınlık, laik ve ırkçı olmayan tutumlar almışlardır. Bu dönem de böyle tutum alacaklardır.
2- MHP’den aday olanlar, hiçbir şekilde Alevi kitlesini temsil etmemekte, bu kendi şahsi yaklaşımlarıdır. Çünkü özüne indiğimizde; Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi katliamlarını düşündüğümüzde, Alevilik felsefesiyle düşündüğümüzde Alevilik ile ırkçılık, milliyetçilik asla yan yana gelemez.
3- Kişiler, seçimlerde aday olurken mezhepleriyle değil siyasi görüşleriyle anılmalıdır. Bu temelde MHP Tunceli il başkanının Alevi dedesi olduğu yönündeki haberler de gerçeği yansıtmamaktadır. Yaptığımız araştırmalar kesin ve doğrudur. İcap ettiğinde bütün detaylarıyla kamuoyuyla paylaşabiliriz.
Hasan Altan (TUNCELİ)
ÖNCEKİ HABER

Fikir özgürlüğüne saldırıya komik ceza

SONRAKİ HABER

Kan ağlayan konfeksiyon atölyeleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...