25 Mayıs 2007 00:00

Öğretmen sokak ortasında katledildi

Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi edebiyat öğretmeni ve Eğitim Sen işyeri temsilcisi Deprem Sarıkaş dün sabah başından vurularak öldürüldü.

Paylaş

Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesi edebiyat öğretmeni ve Eğitim Sen işyeri temsilcisi Deprem Sarıkaş dün sabah başından vurularak öldürüldü. Mustafa Kemal Lisesi’nin karşısında bulunan Tufan Sokak’ta, kimliği belirlenemeyen biriyle tartışan ve tartıştığı kişi tarafından vurulan 1966 Muş-Varto doğumlu Sarıkaş, ağır yaralı olarak Hacettepe Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Hastanedeki tüm müdahalelere karşın kurtarılamayan Sarıkaş’ı, görgü tanıklarının ifadelerine göre 30 yaşlarındaki bir kişi vurdu.
Hastanede yaşamını yitiren Sarıkaş’ın vurularak öldürüldüğünü duyan öğretmen arkadaşları, öğrencileri ve kitle örgütü temsilcileri hastaneye akın etti.
Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Sarıkaş’ın, okul idaresiyle 2005 yılında Öğretmenler Kurulu toplantısında “öğrencilerin kafa tokuşturmasını tartıştığını” söyledi. Dinçer, okulda iki gün önce satırlı-sopalı bir kavga da yaşandığını ifade ederek, Sarıkaş’ın gerginliklerin yaşandığı bir ortamda çalıştığını bildirdi. Sarıkaş’a soruşturmalar da açıldığını dile getiren Dinçer, olayın faillerinin bir an önce yakalanmasını istedi.
Sarıkaş’ın ailesinin şehir dışından geleceğini ve onların isteğiyle program yapılacağını bildiren Dinçer, cenazesinin Ankara’da veya memleketine mi gideceğinin kesinleşmediğini söyledi.
Depremlerden kurtuldu ama....
Evli ve bir çocuk sahibi Deprem Sarıkaş, 1966 Varto depremi olduğu dönemde doğduğu için Deprem adını aldı. 1999’da Kocaeli’de bulunan Sarıkaş, Kocaeli depreminden de sağ kurtuldu.
Sarıkaş’ı yakından tanıdığını kaydeden KESK MYK üyesi Fevzi Ayber, Kocaeli’nde beraber görev yaptıklarını, Sarıkaş’ın depremden sağ çıktığını ve deprem kurtarma çalışmalarında aktif görev aldığını söyledi. Sarıkaş’ın ilkeli, kararlı, insan sevgisiyle dolu, Eğitim Sen camiasında da sevilen biri olduğunu dile getiren Ayber, sistemin, şiddeti günlük yaşamın parçası haline getirdiğine dikkat çekti. Ayber, “Okulda, sokakta şiddet kültürünün artmasının bir sonucudur bu olay. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.
Deprem Sarıkaş için bu sabah Kızılay’daki Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şubesi önünde tören düzenlenecek.
Öte yandan polis yetkilileri, Deprem Sarıkaş’a yakından tabancayla tek el ateş edildiğini söylediler. Saldırganın eşkalinin belirlendiğini ve ekiplerin uyarıldığını ifade eden polis yetkilileri, cinayetin “kan davası nedeniyle işlenmiş olabileceğini” öne sürdüler.
Geçtiğimiz aylarda da Gebze’de Eğitim Sen üyesi bir öğretmen, okulunda vurularak öldürülmüştü. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İnsan Hakları Ödülü Rakel Dink’e verildi

SONRAKİ HABER

Fikir özgürlüğüne saldırıya komik ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa