26 Mayıs 2007 00:00

Kaptaner: Aile hekimliği projesi iflas etti

İzmir Tabip Odası yönetimi İzmir’de 14 Mayıs’ta pilot uygulaması başlayan aile hekimliğinin kent sağlığını kaosa sürüklediğini ve uygulamanın iflas etmiş olduğunu bildirdi.

Paylaş

İzmir Tabip Odası yönetimi İzmir’de 14 Mayıs’ta pilot uygulaması başlayan aile hekimliğinin kent sağlığını kaosa sürüklediğini ve uygulamanın iflas etmiş olduğunu bildirdi.
Oda binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Suat Kaptaner, projenin başlamasından önce Sağlık Bakanı başta olmak üzere yönetici kadrolara defalarca İzmir’in sağlık ortamının bozulacağı uyarısını yaptıklarını belirten Kaptaner, . “Anlamadılar ya da anlamak istemediler. Geldiğimiz nokta artık bu projenin çöktüğü noktadır” dedi.
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Birol Aydemir’in ‘Aile hekimliği sisteminin 12 ilde yapılan pilot uygulaması Türkiye’nin henüz bu sisteme hazır olmadığını gösterdi’ sözleriyle itirafta bulunduğunu söyleyen Kaptaner, projenin iflas ettiğini ifade etti.
Projenin finansmanını sevk zincirinden yapılan tasarruftan karşılanacağının söylendiğini ve bu uygulamanın da kaldırıldığını belirten Suat Kaptaner, “Her karne sahibi 3. basamakta başvurması gereken tıp fakülteleri hastaneleri dahil olmak üzere her yere sevksiz olarak doğrudan başvurabilir hale getirildi. Bu seçim rüşvetidir, ancak aynı zamanda başarısızlığın itirafıdır. 14 Mayıs’ta İzmir’de uygulamaya geçilen aile hekimliği büyük bir kargaşa yaratmıştır. Sağlık hizmetlerini iyileştireceği savunulan bu sistem tam anlamıyla çökmüştür. Savunulur tarafı kalmamıştır” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Mumia davasındaki ırkçılık hakimleri bile tedirgin etti’

SONRAKİ HABER

ARASIRA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...