26 Mayıs 2007 00:00

İlk cepheyi medya açtı

Ankara’daki bombalı saldırının ardından hızlanan sınır ötesi operasyon tartışmaları, medyanın “Bitirin bu işi” manşetleriyle en büyük desteği aldı.Gazetelerin dünkü sayılarında en geniş yer bulan haber, Şırnak’ta mayın patlamasıyla ölen askerlerdi.

Paylaş

Ankara’daki bombalı saldırının ardından hızlanan sınır ötesi operasyon tartışmaları, medyanın “Bitirin bu işi” manşetleriyle en büyük desteği aldı.
Gazetelerin dünkü sayılarında en geniş yer bulan haber, Şırnak’ta mayın patlamasıyla ölen askerlerdi. Haberleri oldukça sert ve kışkırtıcı başlıklarla veren gazeteler, işi askere operasyon çağrısı yapmaya kadar götürdüler. Ankara’daki patlama ile PKK’nin bağlantısı inandırıcı bir şekilde kurulamamış olduğu halde, haberlerde bu ilişki kesinmiş gibi gösteriliyordu.
Gazete manşetleri, haberi şöyle duyurdu: “6 fidan daha” (Akşam), “Sabrın da sınırı var” (Bugün), “Şırnak’ta 6 şehit” (Cumhuriyet), “Bitirin bu işi” (Güneş), “Yetti artık” (Posta), “Yeter artık” (Takvim), “Didişmeyi bırakın çocuklarımız ölüyor” (Vatan). Bu gazetelerin hemen hepsinde askere yönelik “bu işi bitirme” çağrıları dikkat çekti.
PKK’yi hedef gösteren bir başka haber Milliyet’in manşetindeydi: “20 kilo bombayı ben getirdim”. Habere göre PKK itirafçısı Serhat Taysi, “canlı bomba trafiğini” böyle anlatmıştı.
Hükümet yanlısı Yeni Şafak ve Zaman gazeteleri ise, terör eyleminin hükümeti hedef aldığı yorumunu manşetlerine taşımıştı. Zaman farklı uzmanlardan aldığı görüşleri “Türkiye batağa mı çekiliyor?” manşetinden verirken, Yeni Şafak MİT eski Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ile görüşerek “Terörün hedefi sandık” sözünü öne çıkarmıştı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Şampiyonun kupa günü

SONRAKİ HABER

Bu yarışmaların sonu yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...