26 Mayıs 2007 00:00

Haliç yelkenle şenlenecek

Beyoğlu Belediyesi ile Yelken Federasyonu’nun Haliç’te ortaklaşa düzenlediği Yelken Şenliği, bugün başlayacak.

Paylaş

Beyoğlu Belediyesi ile Yelken Federasyonu’nun Haliç’te ortaklaşa düzenlediği Yelken Şenliği, bugün başlayacak.
Beyoğlu Belediyesi’nin 150. ve Yelken Federasyonu’nun 50. yıl kutlamaları kapsamında gerçekleştirilecek organizasyona, 20 kulüpten 20 bayan ve 20 erkek olmak üzere 40 sporcu katılacak. Şenlik, 27 Mayıs Pazar günü yapılacak yarışlarla sona erecek.
Yelken Federasyonu Başkanı Nazlı İmre Haliç’in resim olarak güzel görüntü verdiğini ifade ederek, “Haliç’in kıyısında ve arkasında güzel görüntü var. Yelken de bu resmin içinde olacak. Bu yıl organizasyon biraz küçük kaldı. 20 kulüpten 20 erkek ve 20 bayan sporcu katılacak. İstanbul dışından 13 takım organizasyonda yer alacak” dedi.
Format değişik
Yarışlarda farklı bir format uygulayacaklarını kaydeden İmre, “Daha önce sporcu puan alarak dereceye giriyordu. Bu yarışlarda sporcunun aldığı puanlar sonrası kulübüne ödül verilecek. Ayrıca klasik rotadan farklı bir yol izlenecek. Yelkenler 6 şamandıradan ve kıyılara yakın yerlerden geçecek. Bu da ilk olacak. Organizasyonla Haliç ve çevresini yelken sporlarına hazırlamak ve bu konudaki ön yargıları kırmak istiyoruz” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

SOL AÇIK

SONRAKİ HABER

Pistons’tan aynı tarife

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...