26 Mayıs 2007 00:00

kamu personeli delirtme sınavı - kpds

1. Bir yoğurdu ortalama 3 buçuk dakikada yiyen bir yiğit, lise diplomasındaki ortalamasına rağmen, üniversiteye girip, üniversiteye girmekle de kalmayıp üstüne üstlük bir de YÖK protestosuna katılırsa kafasına ortalama kaç polis copu yer?

Paylaş

1. Bir yoğurdu ortalama 3 buçuk dakikada yiyen bir yiğit, lise diplomasındaki ortalamasına rağmen, üniversiteye girip, üniversiteye girmekle de kalmayıp üstüne üstlük bir de YÖK protestosuna katılırsa kafasına ortalama kaç polis copu yer?
a- Polisine göre değişir
b- Biber gazı sıkıyorlar artık
c- Benim polisim işini bilir
d- Her yiğidin cop yiyişi farklıdır
2. “Adaletin bu mu dünya” adlı şarkıda “bu mu” derken ne kastedilmek istenmiştir? Nedir yani bu? Bu’dan kasıt ne tam olarak?
a- Bu işte, varolan sistem (Çeldirici şık)
b- Kurcalamaaaa...
c- System of a down
d- Polise mukavemet
3- “Mazot 1 YTL olacaktır” diyen ünlü Türk düşünürü kimdir?
a- Vinstın Çörçıl
b- Vinstın Layt
c- Bir zamanlar fakir ama onurlu bir genç vardı...
d- Sahi, nerede şimdi o...
4- “Muhittin, gel yavrum buraya, al şu parayı bana bi kısa tekel iki bin, kendine de fındık fıstık al evladım.” cümlesini ögelerine ayrıştırınız. Fakat öyle bir parçe parçe ediniz ki bir daha asla ve kat’a bir araya getirilemesin!
a- Ben edemem sen et!
b- Ben ettim sen etme!
c- Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste!
d- Ağır ol da molla desinler!
5- İki otobüs A ve B noktalarından bir birlerine doğru saatle belli bir hızla yol alıyorlar. Birinci otobüsteki yolculardan 3 bölü 2’si klasik müzik seviyor. Öbür otobüstekiler ise raggi olsun caz olsun, pop yahut da klasik veyahut rock, metal ve fantezi, hiç mi hiç ayırmıyorlar. Kulaklarına ne hoş gelirse artık. Fakat 2. otobüsün muavini tutup film takıyor. Hem de hangi filmi biliyor musunuz?
a- Tatar Ramazan
b- Komiser Şekspir
c- Son Osmanlı Yandım Ali
d- Cüneyt Arkın’ın bi filmi
6- Osman parasının bir bölü 14’üyle bolibon almak istiyor. Fakat bu Osman’ın yaşı da büyük. Eşşek herif 30’una merdiven dayamış, hala bolibon yiyor, çukumaks çiğniyor falan. Bolibon alırken görülürsem tepki çeker diye düşünüyor. Aşağıda top oynayan (Çünkü Osman işsiz güçsüz bi insan olduğu için paso balkonda takılıp etrafı kesiyor, günlerini ‘Aha mahalleye yeni biri taşınıyor, vay be Nihat abinin kızı Ayşegül de amma büyümüş lan’ falan diye düşünerek geçiriyor) aşşağıda top oynayan Vasfi’yi çağırıp, bolibonu ona aldırtmak istiyor. Fakat Vasfi’le yüz yüze geldiğinde fark ediyor ki, Vasfi de 24-25 yaşlarında var. Ama o da bir baltaya sap olamamış, işsiz güçsüz geziyor ortalıkta. Birden keyfi kaçıyor, boiibon yemekten vazgeçiyor. O halde Türkiye’de işsizlik oranı yüzde kaçtır?
a- Şimdi burada söyleyip bir takım insanları rencide etmek istemiyorum.
b- Allah devletimize zeval vermesin
c- Sağlık Bakanlığı 30 bin tane memur alacakmış lan!
d- Kadrolaşma ülkemizin 1 Numaralı sorunudur!
M. Öner
ÖNCEKİ HABER

hangi araç kullanma stili nereye ait?

SONRAKİ HABER

Taşucu’nda kazan patlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...