26 Mayıs 2007 00:00

Seçim öncesi indirimi etik buldu

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, turizmde vergi indirimi ile birlikte sektörün gelirlerinin ve rekabet gücünün artacağını söyledi.

Paylaş

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, turizmde vergi indirimi ile birlikte sektörün gelirlerinin ve rekabet gücünün artacağını söyledi. Bakan Unakıtan, seçim öncesi yapılan KDV indiriminin “etik” olduğunu ifade ederken bütçeden, ödenek dışı hiçbir harcama yapılmayacağını ifade etti.
Vergi Konseyi çatısında faaliyet gösteren “Kurumlar Vergisi Çalışma Grubu”na plaket vermek amacıyla düzenlenen toplantıya katılan Unakıtan, toplantının ardından da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Unakıtan, “Turizm ve gıdada KDV indirimi, IMF’ye verilen son niyet mektubunda sektörel bazda indirim yapılmadığına yönelik taahhüde ters düşmüyor mu” sorusuna, “Bir çelişki yok” dedi. Unakıtan, “Bu uygulama Türkiye’nin mali gücünü artırır. Turizm gelirleri artar ve açık kapanır” dedi. Bakan Unakıtan, basın mensuplarının seçim öncesi vergi indirimine gitmenin “etik olup olmadığı” yönündeki sorusuna, “Evet çok etik. Seçimden sonra biz hükümet olacağız. Bundan dolayı etik” karşılığını verdi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Otomotiv Sempozyumu başladı

SONRAKİ HABER

Çiftçinin kefalet borcuna af

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...