26 Mayıs 2007 00:00

Promosyon paraları araçlara verildi

Tunceli’de çeşitli kamu kuruluşlarında çalışan memur ve işçilere, İş Bankası tarafından verilmesi gereken 250-300 bin YTL’lik promosyon ücretine İl Özel İdaresi Sekreterliği tarafından el konuldu.

Paylaş

Tunceli’de çeşitli kamu kuruluşlarında çalışan memur ve işçilere, İş Bankası tarafından verilmesi gereken 250-300 bin YTL’lik promosyon ücretine İl Özel İdaresi Sekreterliği tarafından el konuldu. İşçiler haklarını istediklerinde “Kurumu araç ve gereç aldık” gerekçesi öne sürüldü.
Yetkililer hakkında dava açacak olan işçi ve memurlar, 2006 yılı promosyon ücretlerinin kendilerine verilmesini istedi.
Tunceli İl Özel İdaresi-Köye Yönelik Hizmetler İl Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 350 kişi, 2006 yılı Nisan ayında İş Bankası ile yaptığı sözleşme sonrası verdiği promosyonun kendilerine verilmediğini belirtti.
Promosyon ücretlerinin maaşlara eklenerek kendilerine verilmesi gerektiğini belirten işçi ve memurlar, İl Ödel İdaresi Sekreterliği’nin direkt olarak bu promosyonlara el koymasını haksızlık olarak değerlendirdi. İşçi ve memurlar, dava açacaklarını bildirdiler.
Konuya ilişkin olarak Yol-İş Sendikası 20 kişiden oluşan bir delegasyon oluşturdu.
Geçtiğimiz yıllarda Konya Meram’da da bir işçinin mahkemeye başvurduğunu ve mahkemenin “Verilen promosyonun yüzde 70’i çalışana yüzde 30’u ise çalışan için kullanılması halinde bağlı bulunduğu kuruma verilir” şeklinde karar çıkardığını hatırlatan, delefasyon üyeleri, kendilerine ise ödeme yapılmadığını söyledi. (Tunceli/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Eğitim Sen suç duyurusunda bulundu

SONRAKİ HABER

Sagra işçileri mücadelede kararlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...