26 Mayıs 2007 00:00

JİTEM'cilere gıyabi tutuklama kararı

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede işlenen bir çok faili meçhulun sorumlusu olan JİTEM elemanları Hacı Hasan (İbrahim Babat), Adil Timurtaş, Mehmet Zahir Karadeniz, Lukman Gündüz, Faysal Şanlı, Recep Tiril, Abdulkadir Aygan (Aziz Turan), Ali Ozansoy, Hüseyin Tilki, Hayrettin Toka ile Fethi Çetin'in 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde ki yargılanmalarına devam edildi.

Paylaş

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede işlenen bir çok faili meçhulun sorumlusu olan JİTEM elemanları Hacı Hasan (İbrahim Babat), Adil Timurtaş, Mehmet Zahir Karadeniz, Lukman Gündüz, Faysal Şanlı, Recep Tiril, Abdulkadir Aygan (Aziz Turan), Ali Ozansoy, Hüseyin Tilki, Hayrettin Toka ile Fethi Çetin'in 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde ki yargılanmalarına devam edildi. JİTEM ana davası olarak da bilinen davanın görülen duruşmasına tutuksuz olarak yargılanan korucu Faysal Şanlı katılarak ifade verdi.
Daha önce yazılı talimatla ifadesi alınan Şanlı, 16 Eylül 1989 tarihinde İdil'de Tahsin Sevim, Hasan Utanç ve Hasan Caner'in öldürülmesi olayına ilişkin ifade verdi. Şanlı, "İddianamede adı geçen sanıkların hiçbirini tanımıyorum. Karşıma gelseler de tanımam. Suçlamaları kabul etmiyorum. İddia edildiği gibi ben hiç kimseyi öldürmedim" dedi.
Mahkeme heyetinin bir önceki duruşmada duruşmaya katılmaları için haklarında müzakere çıkarılan JİTEM elemanları Babat, Timurtaş, Karadeniz, Gündüz, Tiril, Ozansoy, Tilki, Çetin'e ilişkin gelen yanıtlar dosyaya eklendi. Av. Tahir Elçi, söz alarak adreslerinde bulunmaya sanıklar hakkında yakalama emri çıkartılması karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti Aziz Turan'ın İsveç'ten Türkiye'ye iadesi için Askeri Savcılığa müzakere yazılmasına karar verdi. Diğer sanıklar hakkında ise gıyabi tutuklama kararı çıkararak davayı ileri bir tarihe erteledi. (Diyarbakır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

CPT, Öcalan’ı ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...