27 Mayıs 2007 00:00

Faillerin bulunmasını istediler

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp aileleri 17-31 Mayıs Gözaltında Kayıplarla Mücadele Haftası ile ilgili dün Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve kayıp aileleri 17-31 Mayıs Gözaltında Kayıplarla Mücadele Haftası ile ilgili dün Galatasaray Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Kayıpların fotoğraflarının basılı olduğu beyaz tişörtleri giyen ve ayakkabılarını çıkaran grup adına konuşun kayıp yakını Rıza Dalkılıç, devletin gözaltında kayıplar konusunda suskunluğunu koruyarak kayıpları unutturmaya çalıştığını söyledi. Aileler ve insan hakları savunucuları olarak inatla eylemlerine devam ederek kayıpları unutmayacaklarını belirten Dalkılıç, Ankara’daki patlamayı kınadıklarını, bu tür patlamaların toplumda kargaşa ve kine neden olduğunu ifade etti.
Gözaltında kaybolan Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak, Hrant Dink’in katilleri ile Ankara’daki patlamayı gerçekleştirenlerin ve Türkiye’deki 1200 kaybın faillerinin aynı çevreler olduğunu söyledi. Defalarca Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelerek kamuoyuna ve yetkililere seslendiklerini belirten Ocak, kayıp yakınları olarak faillerin bulunup yargılanmasını istediklerini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Halk hizmet bekliyor

SONRAKİ HABER

Öğretmenlerden öğretmenevi protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...