27 Mayıs 2007 00:00

‘Sınırın ötesinde çözüm yok’

Türkiye’nin Kuzey Irak’a sınırötesi operasyon hazırlığına siyasi partiler de tepki gösteriyor

Paylaş

Türkiye’nin Kuzey Irak’a sınırötesi operasyon hazırlığına siyasi partiler de tepki gösteriyor. Emek Partisi’nden (EMEP) yapılan açıklamada “Ankara’da patlayan bombanın amacına ulaşması için sürdürülen psikolojik harekâtın” sınır ötesi operasyon tartışmalarıyla yeni bir boyut kazandığı belirtilerek, “milliyetçilik kartı kullanılarak seçim avantajı yaratılmak isteniyor” denildi.
EMEP Genel Başkan Yardımcısı Nedim Köroğlu dün yazılı bir açıklama yaparak, “‘Cumhuriyet tehlikededir’ kampanyasında şimdi gözler Kürtlere ve sınır dışına döndürülmüştür. Son yıllarda çok açık bir şekilde yapıldığı gibi şimdi de milliyetçilik kartı kullanılarak seçim avantajı yaratılmak isteniyor” dedi.
Ölümlere neden olan ve büyük acılar yaşatan bombalı eylemlerin, halkı sindirmek ve “diktatörlüklerde görülebilecek” uygulamaları yasallaştırmak için kullanıldığına işaret eden Köroğlu, “Halk sürü yerine konularak savaşa ve şiddete destekçi durumuna sürükleniyor. Şiddetten bıkmış olan halkın yükselen barış ve kardeşlik seslerini sindirmek için patlatılan bomba ve çekilen acılar bir olanak olarak değerlendiriliyor ve sınır ötesi operasyona meşruiyet kazandırılmak isteniyor.”diye konuştu.
Sınırötesi bataklık
Kürt sorunu daha da karmaşık hale getirildiğini ve yeni yasalarla Türkiye’nin polis devletine dönüştürüldüğünü belirten Köroğlu şunları dile getirdi; “Sınır ötesi operasyon çözüm değildir. Mevcut durumu yeni ve daha zor bir aşamaya taşıyacaktır; ABD ve bölge ülkelerini sorunun içine çekecek olan bir sınır ötesi harekât, Türkiye’yi Ortadoğu çıkmazına daha fazla sürükleyecektir. Nereden desteklendiği şaibeli olan bombalı eylemler gerekçe gösterilerek, Kürt sorunu daha fazla kanın aktığı, daha fazla acıların çekildiği, daha büyük kayıpların yaşandığı bir aşamaya sürüklenmemelidir. Sınır ötesi operasyonlarda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bir yere varmak mümkün değil. Israr etmek, çözümsüzlük, karmaşa ve siyasetin şiddet üzerinden sürdürülmesinden başka bir şey değildir. Siyasete müdahaleye, güç kullanımına, baskı ve teröre son verilsin. Sınır dışı operasyon bataktır, Türkiye bataklığa sürülemez!” (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Anarşiste Kürtçe konuşmak yasak!

SONRAKİ HABER

NOT

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...