27 Mayıs 2007 00:00

Mert İplik işçileri iş bıraktı

Malatya Organize Sanayi’nde bulunan Mert İplik Fabrikası işçileri, ücretlerinin ve 2005 yılına ait vergi iadelerinin ödenmemesi nedeniyle 1 saat iş bıraktı

Paylaş

Malatya Organize Sanayi’nde bulunan Mert İplik Fabrikası işçileri, ücretlerinin ve 2005 yılına ait vergi iadelerinin ödenmemesi nedeniyle 1 saat iş bıraktı. Aylardan beri ücretlerini alamayan işçiler, fabrika müdürünün söz verdiği üzere ayın 25’inde de verilmeyince, 07.00-15.00 ve 15.00-23.00 vardiyaları fabrikanın bahçesinde toplanarak 1 saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
İşçiler ücretlerin yıllardan beri geciktirilerek verildiğini, bu ay da ücretlerinin verilmemesi nedeniyle borçlarını ödeyemediklerini ve oldukça zor durumda olduklarını söylediler.
Ayrıca sorunlarının çözümü için imza kampanyası başlatan işçiler, farklı vardiya ve bölümlerden topladıkları iki yüze yakın imzayı Bölge Çalışma Müdürlüğü’ne geçen hafta vermişlerdi.
Aynı işverene ait Mert Çorap’tan 30 işçi asgari ücret üzerinden yapılan 50 YTL’lik kesintiyi kabul etmedikleri için işten atılmış ve patronlarının bu haksız tutumuna karşı işe iade davası, açarak işlerini geri istemişlerdi.(Malatya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Demokrasi için birlik, barış için sağduyu

SONRAKİ HABER

Saldırılara karşı ortak taleplerle seçime

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...