27 Mayıs 2007 00:00

İstanbul’da sanat filmleri bienali

İstanbul Modern Sinema, Haziran ayında Sanat Filmleri Bienali - 2005 Kunstfilm Biennale Köln Seçkisi programını sunacak. İstanbul Modern Sinema, Haziran ayında Sanat Filmleri Bienali - 2005 Kunstfilm Biennale Köln Seçkisi programı sunacak

Paylaş

İstanbul Modern Sinema, Haziran ayında Sanat Filmleri Bienali - 2005 Kunstfilm Biennale Köln Seçkisi programını sunacak. İstanbul Modern Sinema, Haziran ayında Sanat Filmleri Bienali - 2005 Kunstfilm Biennale Köln Seçkisi programı sunacak. Film, video ve sanat arasındaki ilişkiye çok farklı bir bakış açısı getiren Sanat Filmleri Bienali, Ekim 2007’de 5. yılını kutlayacak olan genç bir festival. Kunstfilm Bienali Köln, Kunststiftung NRW, SK Stiftung Kultur ve Köln Belediyesi’nin ortak projesi ile yapılan Sanat Filmleri Bienali’nde, bu yıl Köln ve İstanbul’un kardeş kent olmaları da Kunstfilm seçkisinin İstanbul yolculuğuna kültürel bir paylaşım katacak.
6 ana tema sunulacak olan programda, 2 bölümlük deneysel filmler de yer alıyor. Sanat Filmleri Bienali, sanat ve filmi farklı temalar çerçevesinde bir araya getiriyor. ‘Kayıp Cennetler’ ütopya konusunu irdelerken, ‘Kimlik Arayışı’ görsel bir dille, sanatçının kendisini ve toplumu yorumlama biçimlerini sorguluyor. ‘Sinemaya Övgü’ sanat ve filmin buluşma noktalarını gösterirken, farklılıklarını da şaşırtıcı biçimde yansıtan filmlerden oluşuyor. ‘İmge Dili ve Algı Kapıları’ bölümleri ise toplumsal içeriklerle çevresel ve bireysel bakış açılarını birleştiriyor. ‘Exotica’ bölümü ise olağandışı ve riskli konuları ele alıyor. Filmler 31 Mayıs- 15 Haziran tarihleri arasında gösterilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Asi fotoğrafçı Boogie garaj’da

SONRAKİ HABER

Altın Koza Onur Ödülleri belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...