28 Mayıs 2007 00:00

Kadıköy’de bayram havası var

Süper Lig’de 2006-07 sezonunun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, Ankaragücü ile yaptığı ve 3-1 kazandığı sezonun son lig maçından sonra şampiyonluğunu kutladı.

Paylaş

Süper Lig’de 2006-07 sezonunun bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe, Ankaragücü ile yaptığı ve 3-1 kazandığı sezonun son lig maçından sonra şampiyonluğunu kutladı.
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda maçın bitiminden sonra hemen saha ortasına platform kurulurken, stadın ışıkları söndürüldü.
Ankaragücü maçından sonra stadı terk etmeyen Fenerbahçeli taraftarlar, ışıklar söndürüldükten sonra stat hoparlörlerinden çalınan ‘’Samanyolu’’ şarkısıyla birlikte ellerindeki maytapları yakarak, statta renkli görüntüler oluşturdular.
100. yıl marşı söylendi
Fenerbahçe’nin 100.yılı onuruna bir marş besteleyen sanatçı Kıraç, Samanyolu şarkısının ardından sahaya çıkarak taraftarlarla birlikte “100. yıl marşı”nı söyledi. Maçtan sonra Tuncay’dan formasını alıp üstüne giyen Kıraç, 100. yıl marşını 2 kez söyleyerek tribünleri dolaştı. Fenerbahçeli taraftarlar Kıraç’ın söylediği marşla coşarken, alkışlarla sanatçıya eşlik etti.
Kıraç’ın konserinden sonra stadın skorboardundan Fenerbahçe’nin bu sezon rakiplerine attığı goller gösterildi. Skorboardda önce bu sezon Fenerbahçe’nin ezeli rakipleri Galatasaray ve Beşiktaş’a attığı goller gösterilirken, taraftarlar derbide atılan gollere alkışlarla eşlik etti. Bu arada, stat dışında da havai fişek gösterisi yapıldı.
Ankaragücü maçından yaklaşık 40 dakika sonra teknik heyet ve futbolcular, boyunlarında çiçeklerle soyunma odasından tek tek anons edilerek, saha ortasındaki platforma çıktılar.
Çıkışın solunda Başkan Aziz Yıldırım ve asbaşkan Ali Koç, sağında ise diğer yöneticiler sıralanarak, sahaya çıkan teknik ekibi ve futbolcuları alkışladılar. Teknik heyet ve futbolcular platforma çıktıktan sonra başkan Yıldırım ve yöneticiler de platforma davet edildi.
Öte yandan, takımın malzemecisi, doktoru, tercümanı ve basın sorumlusu da tek tek anons edilerek, platforma çıktı. Anons edilen futbolculardan kaleci Rüştü ve geçirdiği ameliyattan sonra koltuk değneğiyle stada gelen Appiah, platforma çıkmadı.
Diğer yandan, Fenerbahçeli futbolcular soyunma odasından üzerlerinde 100. yıl amblemi olan lacivert tişörtlerle çıktılar.
Kupa turu
Platformda herkes yerini aldıktan sonra, platformun ortasında açık bırakılan bölümden şampiyonluk kupası kurulan özel bir sistemle yukarı çıktı.
Futbolculardan Tuncay, kupa yukarı doğru çıkarken, mikrofonu eline alarak, kupayı anons etti. Yöneticiler, teknik heyet ve futbolcular kupayı ellerini uzatarak beklerken, daha sonra kupa futbolcuların ellerinde yükseldi.
Futbolculardan Alex ve Aurelio, kupayı alıp, platformdan inerek statta dolaştırmaya başladı. Daha sonra kupa diğer futbolcuların ellerinde dolaştı. Futbolcular tribünleri dolaştıktan sonra yöneticiler ve teknik heyetle birlikte 100. yıl kupasıyla platformun önünde fotoğraf çektirdiler.
Fenerbahçeli taraftarlar, maç sonrasında kutlamalarını Bağdat Caddesi’ne taşıdılar. Bayraklarını kapan genç yaşlı tüm Fenerbahçeliler, Bağdat Caddesi’ni işgal etti.
Kral Alex
Lig’de son haftaya 19 golle ‘Gol Krallığı’ yarışında zirvede giren Fenerbahçeli futbolcu Alex De Souza, Ankaragücü maçında golle buluşamadı ancak zirvedeki yerini koruyarak ligin kralı oldu.
Sarı-lacivertlilere, ligde 12 yıl sonra gol krallığını getiren Alex, bu sezon attığı 19 golle Fenerbahçe Futbol Takımı’nın ilk yabancı gol kralı olarak tarihe geçti.
Sarı-lacivertliler, Alex’in elde ettiği krallıkla Birinci Futbol Ligi’nin 48 yıllık geçmişinde en çok kralı kadrosunda bulunduran (13) Galatasaray’a, gol kralı sayısında yetişerek 13. gol kralını çıkardı. Gol krallığı yarışını 19 golle önde götüren Fenerbahçeli Alex ve 18 golle ikinci sırada yer alan Galatasaraylı Ümit Karan, son hafta maçlarında golle buluşamadı.
Zico mutlu ve gururlu
Şampiyonluk kupasını kaldıran Fenerbahçe’de büyük mutlluk yaşanıyor. Teknik Direktörü Zico, maçtan sonra yaptığı açıklamada stattaki bu mutluluğu görmenin harika bir şey olduğunu söylerken, 2006-2007 sezonunun gol kralı Alex, şampiyonlukta emeği geçen herkese teşekkür etti. Şampiyonluğu kazandıklarını ve bu andan itibaren artık geleceğini düşüneceğini dile getiren Alex, “Şu andan itibaren artık geleceğimi düşüneceğim, rahat bir kafayla evime gideceğim ve düşüneceğim. Maçlar artık bitti, geleceğime bakacağım” diye konuştu.
Sezon başında Beşiktaş’tan gelen Tümer Metin ise “Senelerce Beşiktaş kulübünde oynayıp Fenerbahçe’ye transfer olmak, orada yaşadıklarımdan sonra benim için zor bir karardı. Bu kararı alırken kimseye sormadım. Hiç bir zaman pişman olmadım, çok mutluyum ” diye konuştu.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Antalya ve Erciyes’te hüzün var

SONRAKİ HABER

Avustralya BBG’sinde skandal çözülmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa