28 Mayıs 2007 00:00

Hrant Dink’in düşlerine ‘Kırlangıcın Yuvası’

Gazeteci-Yazar Hrant Dink’in yaşamından bir kesit sunan ‘Kırlangıcın Yuvası’ adlı belgesel, 29 Mayıs’ta İstanbul’da gösterilecek.

Paylaş

Gazeteci-Yazar Hrant Dink’in yaşamından bir kesit sunan ‘Kırlangıcın Yuvası’ adlı belgesel, 29 Mayıs’ta İstanbul’da gösterilecek.
19 Ocak’ta düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaşamını yiterin Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in hayatından bir kesit sunan ‘Kırlangıcın Yuvası’ adlı belgesel, 29 Mayıs’ta Tophane’deki Tütün Deposu’nda gösterilecek. ‘Kırlangıcın Yuvası’ adlı belgeselin ilk gösterimi, Hrant Dink ve çocukluk arkadaşları tarafından yapılan ve 12 Eylül sonrası ellerinden alınan Tuzla Kampı çocuklarını buluşturuyor.
Çocuklar anılarını paylaşacak
İstanbul yakınlarındaki Tuzla Ermeni Çocuk Kampı, 1960’ların sonunda yetim çocukların emeği ile yapılmıştı. Hrant Dink de kendi yuvalarını kurmaya çalışan bu çocuklardan biriydi. Kamp, 12 Eylül askeri darbesinin ardından gelen yeni bir uygulama ile Ermeni Vakfı mülkiyetinde olması dolayısıyla çocukların elinden alındı ve bir harabe olmaya terk edildi. Belgesel filmde Hrant Dink, kampın yıkıntıları arasında duygularını, kampın kimsesiz, yetim çocuklar için ne anlama geldiğini ve geri alma mücadelelerini anlatıyor. Film, Hrant Dink’in sarsıcı katlinin ardından, onun düşlerini dile getiren bir tür ağıt niteliği taşıyor.
Çekimleri 2003 yılında yapılan, Bülent Arınlı’nın yönetmenliğini yaptığı belgeselin, Anadolu Kültür Organizasyonu ve SUFilm işbirliğiyle gerçekleştirilen gösteriminin ardından kampın çocukları anılarını paylaşacak, Dink’in avukatı Fethiye Çetin ise ‘vakıf mülkiyeti’ üzerine bir konuşma yapacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Batmanlı çocukların özgürlük resimleri

SONRAKİ HABER

‘Halkların kardeşliği’ dedik, hedef gösterildik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...