28 Mayıs 2007 00:00

İran müzakere şartlarını sıraladı

ABD ile İran’ın “sadece Irak konusunda” yapacakları üst düzey görüşmelerin bugün başlaması beklenirken İran, görüşmelerin devamı için şartlarını sıraladı.

Paylaş

ABD ile İran’ın “sadece Irak konusunda” yapacakları üst düzey görüşmelerin bugün başlaması beklenirken İran, görüşmelerin devamı için şartlarını sıraladı. İran ile görüşme, ABD yönetimindeki ‘şahinler’ kanadını ise rahatsız ediyor.
ABD’nin tatbikatı, ambargo, ABD’nin, İran’ın Irak’taki direnişçilere silah sağladığı iddiaları gölgesinde başlaması beklenen görüşmelerin devamı için İran, “ABD’nin Irak politikasını düzeltmesi ve hatasını kabul etmesini” şart koştu. Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, bu koşullara uyulması durumunda iki ülke arasındaki müzakerelerin devamı konusunda “iyimser” olunabileceğini belirtti.
Beyaz Saray tedirgin
Bu arada İran ile görüşme, Beyaz Saray’daki ‘şahinler’ kanadını da böldü. ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in, Bush’un İran konusunda diplomatik yolların tercih edilmesi nedeniyle bir hayli üzgün olduğu ifade edilirken, İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre İran politikası konusundaki ‘yumuşama’ya Savunma Bakanı Robert Gates, Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Nicholas Burns ve CIA şefinin adımlarının neden olduğu ileri sürüldü. İran ile ABD’nin, 1979’da Tahran’daki ABD elçiliğine düzenlenen baskından bu yana aralarında diplomatik ilişkileri bulunmuyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Ukrayna’da erken seçim konusunda uzlaşma

SONRAKİ HABER

Taliban’dan yeni eylem dalgası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...