28 Mayıs 2007 00:00

Sadr semtine operasyon

Irak’taki Amerikan güçleri, Şii lideri Mukteda Sadr’ın başkent Bağdat’taki üssü sayılan Sadr semtinde operasyon başlattı.

Paylaş

Irak’taki Amerikan güçleri, Şii lideri Mukteda Sadr’ın başkent Bağdat’taki üssü sayılan Sadr semtinde operasyon başlattı.
Sadr, cuma günü halk arasına uzun bir aradan sonra ilk kez çıktığı konuşmasında işgalin derhal bitirilmesini istemiş ve Sünnileri işgale karşı birlikte olmaya çağırmıştı.
Bunun ardından başlatılan operasyonda, militanların “hücre” olarak kullandıkları iddia edilen birkaç noktaya baskın düzenlendi. Semt sokaklarında bazı araçların ateşe verildiği gözlenirken, bir kişi gözaltına alındı.
Mehdi Ordusu ile İngiliz güçleri arasında Basra’da da kanlı çatışmalar yaşanıyor.
Paralı asker dehşeti
ABD’nin, Irak’ı işgal etmesinin ardından milyon dolarlık sözleşmelerle bu ülkeye getirdiği paralı askerler, Irak sokaklarında dehşet saçmaya devam ediyor.
Washington Post, Irak’ta bulunan kiralık katil şirketi “Blackwater USA”nın, Bağdat’ta Iraklı güvenlik güçlerine ateş açtığını belirtti. Olay, ABD ve Iraklı yetkililerce doğrulanırken, Blackwater, “paralı askerlerin, bu olaylara karıştıklarını, ancak ölen ya da yaralanan olmadığı” iddia etti. Ancak olaylarda Iraklı bir şoförün yaşamını yitirdiği, polislerden de yaralananlar olduğunu belirtiliyor.
ABD’nin kaybı bini buldu
Irak’ta dünkü saldırılarda 5 ABD askeri yaşamını yitirirken, 2006 Mart’ından bugüne Irak’ta öldürülen işgal askerinin sayısı bini buldu. Irak’ta 2006 Mart’ndan bu yana 980 asker öldü. ABD medyasında, rakamların ABD’nin Irak’taki kayıplarının artacağına işaret ettiği ifade edildi. Bir önceki sene bu rakam 807’diydi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Memur maaşları enflasyona yenildi

SONRAKİ HABER

Çekler, Bush’u da füze sistemini de istemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...