29 Mayıs 2007 00:00

Hamas ateşkese yanaşmıyor.

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın İsrail’e yönelik füze saldırılarını durdurması çağrısını reddederek, öncelikle İsrail’in hava saldırılarının durmasını istedi.

Paylaş

Hamas, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın İsrail’e yönelik füze saldırılarını durdurması çağrısını reddederek, öncelikle İsrail’in hava saldırılarının durmasını istedi.
Filistin’deki ulusal birlik hükümetini oluşturan taraflardan biri olan Hamas’ın sözcüsü Ayman Taha, Filistin halkını, İsrail’in saldırılarından korumak için başka seçenekleri olmadığını belirterek, “Asla teslim olmayacağız ve beyaz
bayrağı kaldırmayacağız” dedi.
Abbas, İsrail devletinin Gazze’ye yönelik saldırıların artacağı açıklamasından sonra Hamas’a roket saldırılarını durdurması çağrısı yapmıştı.
İsrail Başbakanı Ehud Olmert bugün yaptığı açıklamada “hiç kimsenin dokunulmazlığı olmadığını” söyleyerek, Hamas’a karşı sınırsız askeri harekat sözü vermişti.
Hava saldırıları
İsrail hava kuvvetleri önceki akşam saatlerinde Gazze Şeridi’nde bir Hamas hedefine taarruz düzenledi. Bu bölgeden atılan bir roketle bir İsraillinin hayatını kaybetmesinden sonra düzenlenen hava saldırısıyla ilgili açıklamada bulunan İsrail ordu sözcüsü, taarruzun Gazze Şeridi’nin orta kesimlerindeki Deyr El Bala civarına yapıldığını söyledi.
Filistin güvenlik yetkilileri de hava saldırısında Hamas’ın askeri kanadına ait bir üssün hedeflendiğini, ölen ya da yaralanan olmadığını belirttiler.
İsrail, Gazze Şeridi’nden yapılan roket saldırılarına yanıt olarak 16 Mayıs’tan bu yana çoğunluğu Hamas hedeflerine olmak üzere 59 hava taarruzu düzenledi. Bu saldırılarda 10 kadarı sivil, 46 Filistinli hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Dostum yanlıları sokakta

SONRAKİ HABER

Çin’in silahlanma adımları ABD’yi rahatsız ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...