29 Mayıs 2007 00:00

Susuzluk

Dünyanın birçok coğrafyasında susuzlukla karşı karşıya kalan o kadar çok devlet var ki...

Paylaş

Dünyanın birçok coğrafyasında susuzlukla karşı karşıya kalan o kadar çok devlet var ki... Bunu birçok yazılı ve görsel basın tarafından izliyoruz. İnsanların ne kadar aciz ve vahim durumlar içerisinde bulunduğunu görüyor ve içim acıyarak seyrediyorum.
Ben hep çocuklarıma, eşime dostuma, ‘suyumuzu bilinçli kullanalım’ diyorum. Bunu herkesin birbirini uyararak yapması gerekiyor. İnsanların dikkatini bu yöne çekmemiz gerekiyor. Mahallemde hangi sokaktan geçtiysem halılar sokağa serilmiş, saatlerce halı yıkanıyor. Vurdumduymazlık bu kadar olur. Yıkanan arabalar mı desem, motorlar mı desem; hangi birini söyleyeyim?
Susuzluğun artık bir gerçek olduğunu kavramamız gerekiyor. Tabii burada şunu da unutmamak gerekiyor. Suyumuzun azalmasının bir sebebi de küresel ısınmayla çok ilgilidir. Isınma demek, suyun buharlaşıp azalması demektir. Susuzluk mu öldürür, açlık mı? Bu sorunun cevabı tabii ki susuzluk olacaktır. Örneğin her gün sıvı tüketildiğinde aylarca yaşayabilirsiniz.
Gelin, susuz kalmamak için sularımızı bilinçli kullanalım. Dikebildiğimiz kadar fidan dikelim. Dünyamızı küresel ısınmaya neden olan faktörlerden korumak için bildiğimiz bilgileri ortaya koyarak önlemlerimizi alalım. Susuzluğun sebebi, adım gibi eminim ki yüzde yüz biz insanlarız.
Hasan Çelik (Örnektepe/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Halkların kardeşliğini sağlamak için biraraya gelelim

SONRAKİ HABER

Çaycuma’da uçurtma şenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...