29 Mayıs 2007 00:00

Hayat Televizyonu etkinlikleri sürüyor

Hayat Televizyonu’nu tanıtım ve güçlendirme şenlikleri hafta sonu da sürdü. Almanya’da Bielefeld, Braunschweig ve Nürnberg’de, Hollanda’da ise Zaandam’da yapılan etkinliklerde, Hayat Televizyonu ile dayanışmalarını açıklayan sanatçıların yanında, dernekler de emek vererek hazırlanan müzik grupları da yer aldılar.

Paylaş

Hayat Televizyonu’nu tanıtım ve güçlendirme şenlikleri hafta sonu da sürdü.
Almanya’da Bielefeld, Braunschweig ve Nürnberg’de, Hollanda’da ise Zaandam’da yapılan etkinliklerde, Hayat Televizyonu ile dayanışmalarını açıklayan sanatçıların yanında, dernekler de emek vererek hazırlanan müzik grupları da yer aldılar.
Etkinliklerde DİDF yöneticileri, Hayat Televizyonu’nu diğer kanallardan ayıran noktaları anlattılar. Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdalen ve Hollanda SP Milletvekili Sadet Karabulut da televizyona tüm güçleriyle destek verdiklerini açıkladılar.
DİDF-Hollanda tarafından organize edilen ‘Hayat Televizyonu ile Dayanışma Şenliği’, 800’ün üzerinde kişinin katılımıyla Zaandam’da Zaantheater’da gerçekleşti. Şenlik programında yer alan Kardeş Türküler, Mustafa Özarslan ve Grup Çığ ile Frankfurt Emek Korosu, salonu dolduranlara, değişik dillerden sundukları birbirinden güzel şarkı ve türkülerle coşkulu saatler yaşattılar.
Türküler ‘Hayat’ için söylendi
Nürnberg’te 500 kişinin katıldığı şenlikte Kardeş Türküler, Çetin Oraner, Ali Baran ve Sabine Pusch şarkı ve türküleriyle, DIDF Başkanı Hüseyin Avgan ve Sol Parti Milletvekili Sevim Dağdelen de konuşmalarıyla yer aldılar. Gece, Hüseyin Avgan’ın Hayat Televizyonu’nun neden desteklenmesi gerektiğini içeren konuşmasının ardından sahneye çıkan Kardeş Türküler’in coşkulu türküleri eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.
Braunschweig’da DIDF bağlama ve gitar gruplarıyla sanatçı Erol Parlak’ın türküleriyle şenlenen geceye katılan 250 kişi, Hayat Televizyonu’nun kuruluş coşkusunu yaşadı.
Şenlikte DİDF Genelbaşkanı Hüseyin Avgan, MAN işçi temsilcileri Hüseyin Uç, Mehmet Çiftçi, IAV İşçi Temsilcisi Rahşan Dönmez ve Hannover Sanacorp İşçi Temsilcisi Ali Akpolat da konuşmacı olarak yer aldılar.
Hayat Televizyonu’nu desteklemek amacıyla DIDF Bielefeld tarafından Kuhlo-Realschule’de düzenlenen şenliğe ise 500’ü aşkın kişi katıldı. Durmuş Alıcı tarafından yapılan açılış konuşmasından sonra dernek bünyesinde oluşturulan kadın korosu sahneye çıktı. Saz kursu öğrencilerinin becerilerini sergilemelerinin ardından Grup Hijazz güzel bir konser verdi. Hayat Televizyonu’nun diğer televizyon kanallarından farkı, sinevizyon gösterimiyle gözler önüne serildi. Daha sonra DIDF Genel Sekreteri Hasan Kamalak bir konuşma yaptı. Kamalak konuşmasında, diğer televizyon kanallarının ardında holdinglerin olduğunu, Hayat Televizyonu’nun kurucuları ve sahiplerinin ise işçi ve emekçiler, sanatçılar ve aydınlar, bilim insanları ve barış yanlıları, kısacası milyonlarla ifade edilen halkın kendisi olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından sahneye çıkan Kardeş Türküler büyük ilgi topladı. Hayat Televizyonu ile dayanışmalarını bir kez daha açıklayan grup üyeleri, Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Ermenice, Arapça ve Yunanca seslendirdikleri parçalarla izleyicilere coşkulu anlar yaşattılar.
Öte yandan Samsun’da da ‘Baharı, yazı ve Hayat’ı karşılamak için’ Kutlukent belediye tesislerinde bir dayanışma pikniği düzenlendi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Türk-Yunan barış gönüllüleri İzmir’de buluştu

SONRAKİ HABER

EGEÇEP, Ege’nin çevre sorunlarını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa