29 Mayıs 2007 00:00

Anayasa aşkına!

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yeniden görüşülmek üzere Meclis’e gönderdiği Anayasa değişiklik paketinin görüşmeleri sırasında milletvekilleri birbirine girdi.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in yeniden görüşülmek üzere Meclis’e gönderdiği Anayasa değişiklik paketinin görüşmeleri sırasında milletvekilleri birbirine girdi.
Değişiklik üzerine söz alan, DYP’den ihraç edilen Denizli Bağımsız Milletvekili Ümmet Kandoğan, kürsüden, Cumhurbaşkanı Sezer’in Başbakan Erdoğan’la çekilmiş bir fotoğrafını göstererek, “Şu fotoğrafa bakın. Ulusun birliğini temsil ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı’nın Başbakan’a kin ve nefretle baktığını görürsünüz” dedi. Sezer’in cuma günü saat 08.30’da İzmir’e gitmesine rağmen Anayasa paketini saat 16.30’da veto ettiğini belirten Kandoğan, “Cumhurbaşkanı, bu 8 saatin hesabını versin” dedi. Veto gerekçelerinde panik, korku ve çelişki olduğunu savunan Kandoğan’ın sözleri CHP’lilerin tepkisini çekti. Önce sıra kapaklarına vuran CHP’liler, “ayıp” diye bağırarak Meclis Başkanvekili İsmail Alptekin’den Kandoğan’ı susturmasını istediler. Alptekin, “Cumhurbaşkanı, cumhurun başıdır. Yüce makamdır, gerekli saygıyı göstermeliyiz, ölçülü ifadeler kullanmalıyız” diyerek Kandoğan’ı uyardı.
Yumruklar havada uçuştu
Kandoğan’ın konuşmasını bitirmesi ile gerilim had safhaya çıktı. AKP’liler konuşmasını alkışladıkları Kandoğan’ı koruma çemberine aldı. CHP’li birçok milletvekili Kandoğan’ın üzerine yürüdü. Bu sırada CHP’li Sami Tandoğdu ile AKP’li Alim Tunç yumruklaştı. Tandoğdu, Tunç’a bir de tekme attı. Meclis çalışmalarını yayınlayan Meclis TV gerginlik sırasında yayınını keserek kavgayı sansürledi.
Yumruklaşma üzerine görüşmelere kısa bir ara verildi. Aranın sonunda Anayasa değişikliğinin maddelerine geçilmesi için yapılan oylamaya 372 milletvekili katıldı. 366 milletvekilinin kabulü ile maddelerine geçilmesi kabul edilirken, oylamada 4 ret 1 çekimser, bir de geçersiz oy çıktı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yurtdışına sahte pasaportla çıkmış

SONRAKİ HABER

ALBATROS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...