30 Mayıs 2007 00:00

Seçimlerde iyi düşünmeliyiz

Merhaba Evrensel okurları! Ben Bağcılar İnönü Mahallesi’nde oturan bir ev hanımıyım. Geçenlerde üç bayanın sohbetine tanık oldum. AKP’nin insanları nasıl kandırdığını,...

Paylaş

Merhaba Evrensel okurları! Ben Bağcılar İnönü Mahallesi’nde oturan bir ev hanımıyım. Geçenlerde üç bayanın sohbetine tanık oldum. AKP’nin insanları nasıl kandırdığını, bu ülkenin kimler tarafından yönetildiğini bütün insanlara anlatmak gerekiyor. Sohbette bir bayan, diğer bayana AKP’nin çalışmalarını anlatıyor. AKP kadın kollarında görev almış, AKP insanları gezmeye götürüyormuş, para veriyormuş, 1 ay içinde Kuzulu’ya 30 araba kaldırıp insanları gezmeye götürmüş. Konya’ya 2 uçak kaldırıp gezdirmişler. Bütün bunları diğer bayanlara ballandıra ballandıra anlatıyor.
Bir süre dinledikten sonra lafa girdim. Kadın kollarında olan bayana; “İyi güzel anlatıyorsun da bu paralar, milyarlar nereden geliyor” dedim. Kadın, “Bu çalışmalara işadamları destek veriyor” deyince ben de “Zengin işadamları o kadar iyiyse, işçisine yardım etsin, ihtiyacı olan yerlere versinler. Hangi işadamı devlet okullarına ya da o kadar süper zeki olup da okuyamayan çocuklarımıza burs veriyor? Neden özellikle AKP’ye yardım ediyor” diye sorunca, bana dönüp “Onu bilemem” dedi. Ben de “Bilmediğin bir işi yapmamalısın; sende bir işçi eşisin, her zaman zengin zengini düşünür” dedim. Kadın; “Fakat onların sosyal faaliyetleri var, insanları gezdiriyorlar. Diğer partiler bunu yapmıyor” deyince ben söze devam ettim. Onlara bir sözü hatırlatarak başladım: “Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez de ondan...” AKP medyada benim işçim, benim köylüm deyip duruyor. İşçiye, köylüye, memura ne yaptı? İşçiye verdiği ücretle çiftçiye kota koyarak insanları açlığa sürükledi. Sen ve senin gibi insanları kandırarak oy topladı ve toplamaya devam ediyor. AKP eğitim için, sağlık için ne yaptı? İnsanların insan gibi yaşaması için ne yaptı?” Kadın, “İyi söylüyorsun ancak bu devlet böyle yönetiliyor” dedi.
Ben buradan insanların sağduyulu olmasını istiyorum. Çocuklarımızın geleceğinin aydınlık olması için sağduyulu olmak gerekiyor. Eğitime, sağlığa insanların insan gibi yaşamasına önem veren bir yönetim istiyorum. Sağduyulu insanların bütün bunları tüm insanlara anlatması gerekiyor. Şimdi seçim yaklaşıyor. 22 Temmuz’da sandıklara gittiğimizde iyi düşünüp karar vermeliyiz. Çocuklarımızın geleceği için, ülkemizde barışın ve kardeşliğin olması için bu çok önemli.
Nurcan Saniye Aybars (Bağcılar/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

Orada devlet var mı?

SONRAKİ HABER

elazığlı astrolog’dan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...