30 Mayıs 2007 00:00

Medyanın basın özgürlüğü kavgası

Türkiye medyası, Venezüella’da kapatılan televizyon için alarma geçti. Ülkedeki kanal kapatmaları ve basın özgürlüğü ihlallerini doğru dürüst haber yapmayan gazeteler,

Paylaş

Türkiye medyası, Venezüella’da kapatılan televizyon için alarma geçti. Ülkedeki kanal kapatmaları ve basın özgürlüğü ihlallerini doğru dürüst haber yapmayan gazeteler, Amerikancı televizyon kanalının başına gelenleri geniş haberlerle duyurdu.
Gazeteler, karşı çıktıkları “yasağı” şöyle duyurdu: “Chavez’e TV isyanı” (Milliyet), “TV kanalı için meydan savaşı” (Sabah), “Televizyonumu vermem” (Vatan), “Muhalif kanal milli marşla karardı” (Hürriyet), “Ekran isyanı” (Yeni Şafak).
Haberlerde televizyon kanalının Amerikancı darbeyi desteklediği ve bu nedenle kapandığı belirtilmeden geçti. Onun yerine “muhalif kanal”, “solcu başkan” vurguları öne çıktı. Kapanan kanalın yöneticilerinin Chavez’e hakaret ettiği açıklamasını veren gazeteler, Chavez ya da devlet cephesinden herhangi bir açıklamaya yer vermedi. Hürriyet’te “Chavez milleti ağlattı” üst başlığı dikkat çekti.
Haberi birinci sayfasından duyuran Yeni Şafak ise, daha dengeli bir habere yer vererek kanala yönelik suçlamaları sıraladı. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Ekselansları!

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...