30 Mayıs 2007 00:00

Ekselansları!

Özelleştirilen İETT arazisini satın alan Duaili şeyh El Maktum’un taahhüt ettiği parayı ödememesi, medyada haberlere konu oluyor. Ancak El Maktum’dan reklam alan Sabah ve Hürriyet gazetelerinin üsluplarının oldukça yumuşak kalması dikkat çekti

Paylaş

Özelleştirilen İETT arazisini satın alan Duaili şeyh El Maktum’un taahhüt ettiği parayı ödememesi, medyada haberlere konu oluyor. Ancak El Maktum’dan reklam alan Sabah ve Hürriyet gazetelerinin üsluplarının oldukça yumuşak kalması dikkat çekti.
Hürriyet ve Sabah’ın üçüncü sayfasının tamamını kaplayan reklamda El Maktum’un kendi adıyla kurduğu bir vakfın “bölgedeki insan kaynaklarını geliştirmek amacıyla” 10 milyar dolarlık bir bağışla kurulduğu duyuruluyordu. İlan, şu ifadelerle başlıyordu: “Ekselansları Şeyh Mohammed Bin Raşhid Al Maktoum...”
Hürriyet’in haberinde, “Dubai’den ‘Dava bitene kadar İETT arazisi parasını ödemem resti” deniyor, şeyhin “rest çektiği”, bir mesaj vermeye çalıştığı ısrarla vurgulanıyordu. Ama haberin satır aralarında neredeyse Dubaililerin haklı olduğu, Belediye’nin de ödeme yapmama kararını kabul ettiği, Mimarlar Odası’nın açtığı davanın şeyhi zor duruma düşürdüğü imaları yapıldı.
Sabah’ta İETT meselesiyle ilgili haberi ise, birinci sayfadan şöyle verilmişti: “El Maktum süre istedi”. “Ödememe” vurgusundan çok yakında ödeyeceği gibi bir izlenime ağırlkı veren Sabah’ın haberinde en eleştirel cümle şuydu: “Sama Dubai ilk adımı atamadı”.
Diğer kimi gazetelerde ise vurgu daha farklıydı: “El Maktum ödemedi” (Cumhuriyet), “Şeyh Maktum ödeme yapmadı” (Yeni Şafak). (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sermaye onları okuyor.

SONRAKİ HABER

Medyanın basın özgürlüğü kavgası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...